Вијести, Регион

Геј-парадери ипак од Владе до скупштина Србије и Београда

БЕЗ ЈАКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ ЗАШТИТЕ И МАЛОГ „РАТНОГ СТАЊА” НЕ БИ СЕ УСУДИЛИ ДА СЕ ОКУПЕ НИ ПРЕД ВУЧИЋЕВОМ ЕУ-ВЛАДОМ

  • Двери су објавиле да ће свенародна литија и породична шетња, на челу са београдским свештеницима, проћи свим централним београдским улицама куда је прошла богохулна геј-парада и да ће бити окађен центар Београда
  • Литија ће почети молитвом у храму Светог Саве у 16 часова, а након породичне шетње центром Београда – завршиће се  молебаном у Саборној цркви

        

ВЛАСТ је сачекала да Србија „оде на спавање” и да истекне рок за одлуку о геј-паради. Одлучила се за прост трик: дозволила је парадирање самим тим што га није забранила.

        Тако је „одрадила“ оно што је могла да објави и пре десет дана јер је то обећала својим западним покровитељима: да ће дозволити геј-параду у центру Београда. Упркос свим могућим ризицима и трошковима јер ће обезбеђење бити као кад је Џозеф Бајден долазио у главни град Србије.

         Шетња у оквиру Параде поноса, централним градским улицама биће данас одржана како је и планирано – рекао је члан организационог одбора Параде Горан Милетић Танјугу:

         „По закону, у поноћ је истекао рок када смо требали да будемо обавештени о забрани, а пошто се то није десило прада ће бити одржан како је и најављено“, рекао је он.

         Милетић је објаснио и да у случају забране организатори морају бити позвани да им се уручи решење о забрани, и додао да се то није догодило.

         Организатори геј-параде су јуче најавили окупљање у 11.30 испред зграде Владе Србије у Немањиној, а учесници ће моћи дана зборно место дођу – из правца Славије, из правца Кнеза Милоша од Лондона и из правца Железничке станице где ће бити и улаз за новинаре.

         Поворка треба да се креће улицом Кнеза Милоша, до Скупштине Србије где ће скренути на Трг Николе Пашића, а код Градске скупштине биће завршено окупљање.

         Представник Двери Бошко Обрадовић рекао је да ће одговор власти и парадерима бити – литија.

         Нагласио је да је план да свенародна литија и породична шетња, на челу са београдским свештеницима, прође свим централним београдским улицама куда је прошла богохулна геј-парада који ће окадити центар Београда после те срамне антихришћанске манифестације.

Литија ће почети молитвом у храму Светог Саве у 16 часова

Литија ће почети молитвом у храму Светог Саве у 16 часова

Литија ће почети молитвом у храму Светог Саве у 16 часова, а након породичне шетње центром Београда – завршиће се молебаном у Саборној цркви.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *