Вијести, Регион

Фратини прихватио да буде савјетник Владе Србије

000673

Бивши шеф италијанске дипломатије и потпредсједник Европске комисије Франко Фратини прихватио је позив Владе Србије да у улози савјетника помогне у процесу придруживања Србије Европској унији, посебно када је ријеч о поглављима 23 и 24 приступних преговара.

Фратини ће своје активности спроводити без накнаде и путем личних контаката са првим потпредсједником Владе Србије Александром Вучићем, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима.

Влада Републике Србије упутила је позив Франку Фратинију, бившем потпредсједнику Европске комисије и комесару за правосуђе, слободу и безбједност и бившем министру спољних послова Италије, да помогне Србији на њеном путу ка Европској унији, наведено је у саопстењу.

„Захваљујући изузетном и дугогодишњем искуству на највишем нивоу у европским и свјетским институцијама и кредибилитету у међународној заједници, Фратини ће помоћи Влади Србије у процесу европских интеграција, посебно у вези са поглављима 23 и 24 приступних преговора,“ наведено је у саопштењу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *