Вијести, Регион

Физичко кошкање посланика ДПС и опозиције у Скупштини Црне Горе

ГЛАВНИ АКТЕРИ: ОБРАД СТАНИШИЋ (ДПС) – КОЈИ ЈЕ СВЕ ЗАКУВАО – И ВЕЛИЗАР КАЛУЂЕРОВИЋ (СНП)

  • Станишић у неколико наврата назвао Калуђеровића „сплачином” изазивајући га: „Устани сплачино једна”. Калуђеровић се након тога залетео на колегу, а тежи инцидент спречили су остали посланици који су их раздвојили
  • До кошкања је дошло и у холу Скупштине, али су колеге из опозиције Калуђеровића одвеле у посланички клуб како би смирили тензије

         У СКУПШТИНИ Црне Горе ноћас је дошло до мањег физичког обрачуна између посланика Социјалистичке народне партије Велизара Калуђеровића и посланика Демократске партије социјалиста Обрада Миша Станишића након што је посланик ДПС-а увредио колегу из опозиције.

         Током расправе о слању црногорских војника у мисију у Авганистану, Станишић је Калуђеровића назвао сплачином након чега се овај залетео на њега. Иако су их колеге брзо раздвојиле, посланици су наставили расправу у холу скупштине када је на кратко дошло и до физичког обрачуна.

         До чарки посланика дошло је након што је посланик ДФ Предраг Булатовић оценио да је одлуку о смјени директора АНБ Боре Вучинића донео ужи круг људи у ДПС-у и питао председника парламента Ранка Кривокапића због чега није одржана седница Савета за безбедност и одбрану.

         Калуђеровић му је на то добацио: „Потпуно си у праву Пеђа”, што је поновила и посланица Позитивне Азра Јасавић.

         Станишић му је на то добацио „да седи на две столице” и „вас сте двојца иста екипа”, алудирајући на Булатовића.

         Када му је Калуђеровић казао да престане да добацује, Станишић га је у неколико наврата назвао сплачином позивајући га: „Устани сплачино једна”.

         Калуђеровић се након тога залетео на колегу, а тежи инцидент спречили су остали посланици који су их раздвојили.

         До кошкања је дошло и у холу Скупштине, али су колеге из опозиције Калуђеровића одвеле у посланички клуб како би смирили тензије.

Физичко кошкање посланика ДПС и опозиције у Скупштини Црне Горе

Физичко кошкање посланика ДПС и опозиције у Скупштини Црне Горе

ДПС је осудио инцидент: „У свакој прилици смо осудили понашања у којима се физичком силом покушава надоместити снага аргумената и култура дијалога, па то чинимо и сада. Све политичке партије и посланици појединачно морају допринети афирмацији демократске размене другачијих мишљења у Парламенту и служити као пример грађанима које представљају у том високом дому. Без намере да тражимо оправдање за посланике, од којих један припада нашем посланичком клубу, верујемо да је интензиван и вишесатни рад у посланичким клупама условио пад концентрације и мањак толеранције. Сигурни смо да ће и други посланици након инцидента поступити као наш посланик, који је одмах упутио извињење укупној јавности”, саопштили су из ДПС-а.

http://www.vijesti.me/vijesti/incident-u-skupstini-potukli-se-kaluderovic-i-stanisic-811956

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *