Вијести, Регион

Фантомска Тачијева самопроглашена влада би да уведе санкције Русији!

СРПСКО НАЦИОНАЛНО ВЕЋЕ: КОСОВО НИЈЕ И НЕЋЕ БИТИ ДРЖАВА ВЕЋ ДЕО СРБИЈЕ

         СРПСКО национално веће Северног Косова и Метохије – чији је председник др Милан Ивановић – одреаговало је на претњу шиптарске власти у Приштини да ће увести санкције Руској Федерацији.

         Ево пуног текста реакције-саопштења које је потписао др Ивановић:

         „Настојећи да „цементирају” квазидржавност и „независност” јужне српске покрајине, криминално преименоване у „Република Косово”, албански политички лидери ових дана просто не бирају речи и начин да за своје сепаратистичке апетите добију још снажнију подршку Запада.

         У то име, фантомска влада одлазећег „премијера” Хашима Тачија лансирала је црнохуморну вест да ће,  „руководећи се потезима Европске уније”, самопроглашено Косово увести санкције – Русији!

         Наручиоци ове „претње” препознају се у њеном образложењу да су „Влада и министарство спољних послова Косова координирали и анализирали могућност увођења санкција против Русије, као што су то учинили наши партнери САД и ЕУ”.

ПАЛА БУВА НА МЕДВЕДА: Фантомска Тачијева влада би да уведе санкције Русији!

ПАЛА БУВА НА МЕДВЕДА: Фантомска Тачијева влада би да уведе санкције Русији!

За процену озбиљности ове „претње” Русији довољно је поменути ону народну: „Пала бува на међеда”, али и чињеницу да Косово није и неће бити држава, већ саставни део Србије, чија је Влада јавно и јасно саопштила да не размишља о увођењу санкција Русији”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *