Вијести, Регион

Ердоган, опет, својата БиХ

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган рекао је да је муслиманском ратном лидеру Алији Изетбеговићу обећао да Турци „Босну никада неће оставити саму“.

„Једне прилике сам се враћао из иностране посјете и рекли су ми да здравствено стање Алије Изетбеговића није добро. Одмах смо одлучили да идемо за Босну. Жени сам рекао да остане у авиону, а ја сам са сарадником отишао у болницу гдје је Алија лежао“, подсјетио је Ердоган.

Турски премијер је поновио да му је Изетбеговић тада рекао: „Остављам ти Босну у аманет. Босна је оставштина Османлија“.

„Још се сјећам ових ријечи. Обећао сам му тада да Босну никада нећемо оставити саму“, рекао је турски премијер на скупу у организацији Удружења турских привредника и бизнисмена, преноси Анадолија.

Он се осврнуо и на дешавања на Блиском истоку, истакавши да је Израел „права терористичка држава која крши међународно право“ и да су Израелци кроз историју „врло често исказивали огромно непријатељство и мржњу према муслиманима“.

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган

Турски премијер Реџеп Тајип Ердоган

„У генима Израелаца, нажалост, постоји велико непријатељство према муслиманима. Они су гори од Хитлера. Чине веће насиље од Хитлера. Израел сваки дан у Гази убија невину дјецу“, тврди турски премијер.

Он је додао да, с друге стране, у историји и међу муслиманима постоје „велики лидери, који могу бити примјер другим цивилизацијама и који су на најбољи начин представљали свој народ и своју државу“, наводећи Алију Изетбеговића.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *