Вијести, Регион

Експлозија у Косовској Митровици

Регионални шеф оперативе Косовске полиције Жељко Бојић изјавио је да је у јутрошњој експлозији која се догодила у сјеверном дијелу Косовске Митровице оштећено пет возила, четири локала, један киоск и прозори на пар станова.

Рано јутрос непозната особа бацила је експлозивну направу у сјеверној Косовској Митровици, повређених није било, али је причињена значајна материјална штета.

Експлозија се догодила у 2:10, када је бачена према прелиминарним резултатима истраге ручна бомба, рекао је Бојић агенцији Тањуг.

-Оштећено је пет путничких моторних возила, четири локала, један киоск и прозори на пар станова који се налазе изнад локала гдје је дошло до експлозије. Екипа полиције је одмах изашла на лице мјеста како би обавила увиђај, а увиђај ће обавити и специјализоване јединице. Према првим сазнањима са којима располажемо нападач је највјероватније активирао ручну – рекао је Бојић.

На мјесто експлозије може се видјети разбијено стакло на локалима и попуцала стакла на аутомобилима и становима али и кашика од активиране бомбе.

Експлозија се догодила испред једне златаре, која је била опљацкана прије неколико дана, када су из ње двојица пљачкаша однијели злато у вриједности од више десетина хиљада евра.

Експлозија је била веома јака и пробудила је многе Митровчане у ноћи између четвртка и петка.

Канцеларија за КиМ: Хитно пронаћи нападача

Канцеларија за Косово и Метохију оштро осуђује експлозију и тражи да надлежни органи у Покрајини хитно пронађу нападача који је активирао ручну бомбу.

Жао нам је што морамо по ко зна који пут да нагласимо да су сви злочини у српским срединама на Косову и Метохији остали до данас неразјашњени и да након извршеног увиђаја злочинци никада нису пронађени, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Како се наводи, више је него јасно да је јутрошња експлозија у северној Косовској Митровици повезана са предстојећим парламентарним изборима, који су заказани за 8. јун и да има за циљ да унесе страх и узнемиреност у српским срединама на Косову и Метохији.

Косовска Митровица: Експлозија у златари Сребро

Косовска Митровица: Експлозија у златари Сребро

Канцеларија за Косово и Метохију захтева од међународних представника на Космету, да сходно свом мандату обезбеде сигурност свим грађанима и да омогуће да се предизборне активности спроведу у регуларним и безбедним условима.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *