Вијести, Регион

Двери: Вучићева влада уводи привредни систем Србије у хаос

ПОДАЦИ ЗА ТРИ И ПО ГОДИНЕ ВЛАДАВИНЕ СУ КАТАСТРОФАЛНИ И ПОРАЖАВАЈУЋИ

         ЕБРД је дао прогнозу стопе привредног раста за Србију у висини од само 0,5% у 2015.години. Републички завод за статистику (РЗС) је издао саопштење где се у  2014. години очекује пад Бруто друштвеног производа (БДП) у износу од 2% у односу на 2013. годину.

         Премијер Вучић нам је обећао раст задужености наше земље до чак, невероватних 77%, а према обавештењу Министарства финансија, јавни дуг Србије је већ достигао 70,9% БДП-а Србије.

         Индустријска производња је имала пад у износу од 6,8% у 2014. години.

         Премијер Вучић и Влада се хвали да је смањен број незапослених за готово 10% откад је нова влада дошла и тренутно износи 17,6% (???).

         Шта нам говоре ови овако штуро дати подаци? Да ли је ово добро или није? Зашто га нико од „дежурних коментатора” у медијима не коментарише?

         Зато што су ови подаци просто катастрофални и поражавајући! За 3,5 година колико је ова власт у Србији, привреда и даље стагнира и налази се у тешкој рецесији. Излаз се ни не види!

         Да ли је могуће да и индустријска производња и БДП падају, а да запосленост расте? Наравно да није, јер где ти „новозапослени” раде ако је производња све мања и мања??!

         Раст од само 0,5% је на нивоу статистичке грешке! Он не обезбеђује додатну запосленост, не обезбеђује већу конкурентност домаће привреде, он не решава ни један проблем домаће економије.

         Подстицаји и речи хвале да се „…Премијер Вучић и Влада храбро суоче са ситуацијом и крену у распродају преосталих предузећа у Србији…”, које ових дана чујемо из уста страних дипломата, директора мултинационалних комапанија и банака, су последица обећања домаће власти да ће распродати преостала предузећа, њиве и земљу, воде, отпустити све „непотребне раднике”, а никако последица добрих и генијалних мера која ова влада предузима.

Двери: Вучићева влада уводи привредни систем Србије у хаос

Двери: Вучићева влада уводи привредни систем Србије у хаос

Наш привредни систем је у фази „слободног пада” и иде ка неконтролисаном хаосу, који последично може водити у даљу дезинтеграцију земље.

Зато питамо, има ли Срба у Србији?

(саопштење Економског тима Покрета Двери)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *