Вијести, Регион

Двери траже да се ставе под лупу дипломе и докторати свих водећих политичара на власти

ПОКРЕТ ЗАХТЕВА ДА СЕ ПОЧНЕ ОД ДИПЛОМЕ ТОМИСЛАВА НИКОЛИЋА, ДОКТОРАТА МИНИСТАРА СТЕФАНОВИЋА И ВЕРБИЋА

  • ОБРАДОВИЋ: Треба формирати независну комисију на државном нивоу састављена од најбољих универзитетских професора у Србији и иностранству

           ПРЕИСПИТИВАЊЕ диплома свих водећих политичара на власти затражио је данас Бошко Обрадовић, члан Старешинства Покрета Двери и шеф одборничке групе Двери у скупштини града Чачка.

На данашњој конференцији за медије, он је прецизирао да Двери траже да се оформи независна комисија на државном нивоу састављена од најбољих универзитетских професора у Србији и иностранству, која би преиспитала факултетске дипломе, дипломске, магистарске и докторске радове највиших државних функционера.

Ова комисија би требало да преиспита диплому председника државе Томислава Николића, докторат министра полиције Небојше Стефановића и министра просвете Срђана Вербића, магистарски рад министра за ванредне ситуације Велимира Илића и магистарски рад његовог рођеног брата и градоначелника Чачка Војислава Илића, као и дипломе, дипломске, магистарске и докторске радове других најистакнутијих министара, директора јавних предузећа, градоначелника и председника општина, чланова градских и општинских већа.

Сви они који имају купљене дипломе или су њихови дипломски, магистарски и докторски радови плагијати, морају – као свуда у свету – поднети оставке на високе државне положаје. То је прворазредно политичко, морално и образовно питање које представља канцер у српском друштву и без чијег решавања не можемо бити сигурни да Србију не воде купљене дипломе.

Ако до овога не дође, млади и образовани људи неће видети перспективу живота и рада у Србији, јер на све највише државне функције непрестано долазе партијски војници са купљеним дипломама, како на приватним тако и на државним универзитетима. Ментори и продавци диплома, попут оних из афере „Индекс”, још увек избегавају одговорност и законску казну, настављајући да тргују утицајем преко својих партијских дипломаца.

Обрадовић је овај предлог Двери назвао крајње поштеним, јер они који су купили дипломе и постдипломске радове не могу остати на државним положајима, док сви они који се у медијима помињу као такви добијају прилику да сперу љагу са свога имена. Зато Покрет Двери очекује и да сви поменути подрже рад једне овакве независне комисије.

Бошко Обрадовић

Бошко Обрадовић

Обрадовић је позвао све владајуће и опозиционе политичке странке у Србији, као и највише државне функционере, да се јавно изјасне о овом предлогу Двери и тако покажу да ли имају или немају шта да крију у својим редовима.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *