Вијести, Регион

ДВЕРИ: Министар Вујовић пресрећан што је Србија економска колонија ММФ

ЗЕЛЕНАШКИ КРЕДИТИ УЛАГАНИ У СВЕ САМО НЕ У ПРОИЗВОДЊУ

        ПОКРЕТ Двери указује да је јучерашња изјава Душана Вујовића за РТС наставак скандалозних изјава које изнова потврђују да је Србија најобичнија економска колонија ММФ-а и Светске банке.

        Вујовић, (који је доведен на позицију министра као кадар Светске банке – што је класични сукоб интереса), у тој изјави се јавно хвали како ММФ похваљује Србију за одлично коришћење средстава која су јој била намењена од стране ММФ. То је ситуација у којој зеленаш хвали свог дужника што ради све што му се наложи (распродаје све буд зашто, задужује се на рачун подређених) само да би се том зеленашу додворио и евентуално још који пут од њега позајмио.

        Покрет Двери упозорава да су дугови према ММФ-у у име грађана направљени у амбијенту политичких и економских уцена, односно у амбијенту политичко-економских условљавања и притисака. Реч је о кредитима који су изразито неповољни, које карактеришу енормно високе камате које ће грађани деценијама враћати.

        Најтрагичније је што су овако позајмљена средстава од ММФ-а коришћена и даље се користе за финансијску подршку страним фирмама, за отплату ранијих дугова као и за улагање у сектор услуга, попуну буџета и потрошњу. Једном речју: дугови којима се Вујовић на сва уста хвали су коришћени за све и свашта, само не за производњу и развој и зато су они против интереса грађана Србије.

Душан Вујовић

Душан Вујовић

Због тога ће и Вујовић и остали уништитељи српске привреде кад тад одговарати за економски злочин прве категорије према сопственим грађанима.

(саопштење Покрета Двери)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *