Вијести, Регион

ДСС: Амбасадор Кирби и повом тендера-фарсе показао да је незналица

АМБАСАДОР САД СВАКОДНЕВНО КРШИ БЕЧКУ КОНВЕНЦИЈУ О ДИПЛОМАТСКИМ ОДНОСИМА

  • Свима је познато, па и амбасадору Мајклу Кирбију, да је спровођење тендерске процедуре за продају Железаре гола фарса и да је посао утаначен у Лондону, у октобру, слободном погодбом – договором  председника Владе Александра Вучића и председника Одбора америчке компаније Есмарк Џима Бушарда

        АМБАСАДОР Сједињених Држава, Мајкл Кирби, свикао је да без икакве реакције српске Владе свакодневно крши Бечку конвенцију о дипломатским односима, мешајући се у унутрашње послове Србије.

        Већ смо сведоци Кирбијевог новог дипломатског гафа и испољеног незнања, иако није прошло много времена од када је, поводом Путинове посете Београду,  показао скандалозно непознавање историје.

        Амбасадор Кирби је изјавио „да је понуда америчке компаније Есмарк најбоља на тендеру за преузимање смедеревске Железаре“ и да „представници Есмарка и Владе Србије воде интензивне преговоре о преузимању“. Амбасадор Кирби не зна да тендер још није ни расписан, већ је само објављен позив заинтересованим инвеститорима да пошаљу писма о заинтересованости за учешће у приватизацији, да рок за доставу писама истиче 30. новембра и да ће тек после тога бити расписан тендер.

        Изјавом  да је америчка фирма најбоља на тендеру који није још ни расписан и да Влада са Есмарком води интензивне разговоре, иако још није истекао рок за пријављивање других заинтересованих инвеститора, амбасадор Кирби је још једном потврдио да је недостојан функције коју обавља.

        Свима је познато, па и амбасадору Кирбију, да је спровођење тендерске процедуре за продају Железаре гола фарса и да је посао утаначен у Лондону, у октобру, слободном погодбом – договором  председника Владе Александра Вучића и председника Одбора компаније Есмарк Џима Бушарда.

Мајкл Кирби

Мајкл Кирби

То ипак америчког амбасадора не ослобађа одговорности за давање непромишљених, незналачких и дипломатски некоректних изјава, нити ослобађа Владу Србије обавезе да на такве гафове реагује

(саопштење Демократске дтранке Србије)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *