Вијести, Регион

Драган Лукач: Полицији Српске није дозвољено да уђе у Поточаре, Вучића су спасили наши људи у цивилу

„ПРЕМИЈЕРА ВУЧИЋА ЈЕ НАПАО ПРИПАДНИК ОБЕЗБЕЂЕЊА У ПОТОЧАРИМА“

        МИНИСТАР унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да постоји могућност да напад на премијера Србије Александра Вучића није био спонтан већ организован и да то треба да утврди истрага у коју би требало да буду укључене све безбедносне агенције у БиХ.

        Лукач је на конференцији за новинаре у Бањалуци рекао да, на основу снимка, сви актери напада морају да буду идентификовани и ухапшени, као и да одговарају за своје поступке.

        „На снимку се види да је једно лице задржано. Не знам да ли је ухапшено пошто су га људи из Дирекције за координацију полицијских тела БиХ задржали. Ако мало боље погледате тај снимак, видећете да је тај човек носио око врата акредитацију што значи да је био у функцији обезбеђења, али је злоупотребио ту позицију и био директан нападач на премијера“, истакао је Лукач.

        Он се осврнуо на данашњи догађај и напад на Вучића рекавши да је МУП Републике Српске још пре неколико дана имао информације да би могло доћи до инцидента.

        „Ми смо осигуравали Вучића од његовог уласка у БиХ до улаза у Меморијални центар где је за осигурање надлежна Дирекција за координацију полицијских тела. Када је кренуло бацање каменица и флаша, те узвикивање `Убиј Вучића`, наши припадници су били спречени да уђу унутар Меморијалног центра, а људи из Дирекције су требали да буду с њим“, рекао је Лукач.

        Он је рекао да је МУП РС проценио да би се напад на Вучића могао десити.

Драган Лукач: Полицији Српске није дозвољено да уђе у Поточаре, Вучића су спасили наши људи у цивилу

Драган Лукач: Полицији Српске није дозвољено да уђе у Поточаре, Вучића су спасили наши људи у цивилу

„Знали смо да Дирекција неће дозволити улазак у Меморијални комплекс и због тога сам инсистирао да имамо полицајце у цивилу, које смо убацили у масу. Ти људи су спречили нешто теже што се могло догодити. Успели су да задрже масу и помогли Вучићу да изађе“, казао је Лукач.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *