Вијести, Регион

Достојна својих предака!

Округли сто Београдског форума за свет равноправних, на тему: „Да се не заборави – Не у НАТО“, одржан у Сава Центру у Београду, 23. марта 2015-те, поводом 16. годишњице агресије НАТО против Србије (СРЈ).

Предсједник студентске асоцијације Мировног покрета Не у рат – не у НАТО Ђурђина Турковић узела је запажено учешће крунисано дугим аплаузом. Говор Ђурђине Турковић преносимо интегрално.

Уважени скупе,
дозволите да се у име праве црногорске омладине, а и у своје лично име захвалим организаторима што су ми дали прилику да се обратим и пренесем поруку да је наша бол и патња свих ових година заједничка.

Као што смо увијек били једна душа и једна крв, како су нам и страдања и васкрсења била нераздвојива, тако нам је и доживљај обиљежавања годишњице злочина над нашим народом исти.

Не говори истину онај ко другачије каже, као што бих и ја данас овдје слагала ако бих рекла да немам осјећај стида због свега што је до вас дошло последњих година из Црне Горе. И то све овјерено издајничким печатом власти у Подгорици и њиховим срамним актом колаборације: признавања лажне НАТО творевине тамо на измученом Косову и пострадалој Метохији!

Протагонисти такве политике улажу сву своју немалу силу како би удаљили Црну Гору од Србије. Покрадени референдум 2006.године, није био могућ без НАТО пакта који је тако разорио круну у вјековној жртви цијелог народа!

Студентска асоцијација мировног покрета “Не у рат не у НАТО“ окупља омладину Црне Горе која је спремна да преузме бреме својих предака и настави гдје су они стали, свјесни да борба, за коју смо вјеровали да је завршена прије сто година, мора да се и даље води.

Наши су душмани данас промијенили инсигније, али не и циљеве. Умјесто кукастог крста или неких других знамења, под којим су кидисали на наш народ, данас се појавио четворокраки НАТО симбол, перфиднији и опаснији од ма којег раније.

Никада као данас није актуелнији наук великог Његоша који нам поручује:

„…не бојим се од вражјега кота
Нека га је ка на гори листа
Но се бојим од зла домаћега…“

Група бескрупулозних људи окупљених око власти у Подгорици, признали су лажну државу на земљи која је завјетна и света. Признали су, јер вјерно слушају и наплаћују све што им дође из Брисела и Вашингтона, чак и онда када је то била очигледна издаја свега оног што је красило Црну Гору од њеног настанка, настанка који се одиграо: „на развале царства јуначкога…“.

Дошла сам, упркос стиду, да вам кажем да то није лице Црне Горе! То је лице нечасних који су у нашем времену доживјели да стане на чело часне Црне Горе. То је лице актуелног свјетског поретка у коме се награђује бездушје и безличност!

Драга браћо и сестре,
Прва бомба НАТО пакта, прије 16 година, је пала на територију Црне Горе.

Долазим из вароши Плава са сјевера Црне Горе и опростите ми што ћу испунити завичајну дужност да поменем имена Мирослава, Јулије и Оливере, дјеце која су се играла на мосту у оближњој варошици Мурино. У њихову безазлену дјечју игру умијешао се смртоносни товар, вјешто провучен између Комова и Проклетија.

Данас Црном Гором обигравају плаћени промотери НАТО-а са флајерима на којима су приказане идиличне фотографије насмијане дјеце. Не само да не осјећају кривицу, већ нас понижавају као народ, мислећи да за 16 година може наступити колективна амнезија и сенилност.

Зато је моја порука зликовцима јасна: то је немогуће у народу Тесле, Његоша и Светог Саве!

Онако успутно, али не мање погубно, НАТО пропагатори се упињу не би ли избрисали светосавке трагове по Црној Гори, која је пуна Савиних Кукова, Савиних Стопа, Савиних Вода, Савиних Столица, Савиних Кршева… па као да им то није довољно, покушавају да истргну словенску свијест и тјерају нас да заборавимо покровитељство моћне и братске Русије, која нас је толико пута прехранила и одбранила! Признање лажне државе једнака је срамоти санкцијама које је и Црна Гора увела Русији!

Ђурђина Турковић

Ђурђина Турковић

Остало им је још да Србију и Русију убиједе да је то дјело цијеле Црне Горе!
Њихов успјех ће бити могућ само уколико им ви у то повјерујете!
Или, не дај Боже, уколико им се и ви придружите!
Знајући да „васкрсења не бива без смрти“, моја генерација у Црној Гори је спремна да буде „повијено класје“ и да пружи отпор НАТО колонизатору, макар „жетве дошла пређе рока“.
То је и моја порука данас у име омладине Мировног покрета „Не у рат-не у НАТО“!

Учесници округлог стола су били: Живадин Јовановић, Председник Београдског форума за свет равноправних, Јово Милановић генерал-потпуковник, Алексеј Чагин председник Асоцијације хероја Русије, Проф. др Радош Смиљковић, Милица Арежина, Ђурђина Турковић Мировни покрет Не у рат не у НАТО , др Станислав Стојановић, Наталија Шатилина, Невен Ђенадија, Бранислава Митровић, Бошко Антић адмирал, Проф. др Радован Радиновић генерал и Момчило Вуксановић.

Извор: Ин4С

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *