Вијести, Регион

ДОДИК: Српска је створена љубављу и најјача је у БиХ, а оно што Будимир прича – ветар носи

ПРЕДСЕДНИК ФЕДЕРАЦИЈЕ БИХ ИЗЈАВИО ДА ЈЕ СРПСКА „ГЕНОЦИДНА ТВОРЕВИНА“

  • Српска је данас најбоља и најлепша и ми је волимо свим срцем, може да мисли ко шта хоће о томе, па и Будимир, нагласио је Милорад Додик
  • Поводом Будимирове тврдње да БиХ неће и не може бити правна држава све док се састоји од два ентитета, Додик је рекао да је сагласан с тим да БиХ не може опстати

         
ПРЕДСЕДНИК Српске Милорад Додик изјавио је данас у Андрићграду да је Српска створена љубављу и да за српски народ представља одраз слободе, мира, историјских тежњи, као и одраз жеље да једног дана буде самостална.

          На тражење новинара да прокоментарише изјаву председника Федерације БиХ Живка Будимира да је Српска „геноцидна творевина“ и да БиХ неће и не може бити правна држава све док се састоји од два ентитета, Додик је рекао да је сагласан с тим да БиХ не може опстати.

          „Та прича каква је Република Српска је већ извитоперена. Српска је данас најбоља и најлепша и ми је волимо свим срцем, може да мисли ко шта хоће о томе, па и Будимир“, додао је Додик.

          Он је поручио Будимиру да се „мало загледа“ у Федерацију БиХ, да види како то све тамо функционише, па онда да држи лекције неком другом.

          „Предизборно је време и он покушава да добије неки предизборни поен“, навео је Додик.

          Он је додао да би Будимир могао да се окрене и да погледа шта је урадио у Федерацији БиХ за четири године и колико је то неуспешно.

          „Једина самоодржива целина на простору БиХ је Република Српска, то није ни ФБиХ, коју он представља, а ни БиХ, за коју се он залаже. Могу да говоре шта хоће, ваљда се и ми Срби морамо навићи да постоје такви који то говоре на такав начин“, навео је Додик.

          Додик је поновио да је Република Српска неупитна, да је створена љубављу и жељом људи који у њој живе.

          „За Српску је погинуо велики број људи у војсци и цивила, и сви ми који овде живимо у значајно великој већини, за господина Будимира и њему сличне у драматично великој већини, волимо Српску и желимо да она буде што мање ентитет, а што више држава, и то је наша политика коју ћемо заговарати“, поручио је Додик.

          Говорећи о ситуацији у Српској, Додик је навео да су Српској редовне плате и пензије, да се оне не смањују као у неким земљама, те да има високу стопу инвестирања.

          Додик је као пример навео градњу аутопута, неколико електрана, Андрићграда, изграђен превој Чемерно, напомињући да је све то урађено у време које је веома било веома изазовно и тешко.

          „Са становишта наше одлучности, чини нам задовољство што смо успели да то урадимо“, додао је Додик.

          Они који то не виде, како је истакао, њима се то не може ни дочарати, јер они не желе ништа да виде осим спекулација.

          „Баш данас у предвечерје ових избора видимо да многи покушавају, пре свега, лажима, ситним лажима, да придобију пажњу. Они немају програме, не знају како се гради, како се спроводе велики мултиинвестициони пројекти, не знају ни процедуре, а кандидовали су се на овим изборима“, навео је Додик.

          Председник Републике је поновио да Српска живи стабилно и мирно.

         „Сви би волели да је боље, али, у сваком случају, показали смо способност да направимо много тога што смо оставили иза себе, јер политичари само важе онолико колико оставе иза себе. Ја кад прођем широм Српске знам да сам томе допринео заједно са својим сарадницима у Влади и институцијама Српске“, рекао је Додик.

          Срна

Председник Републике Српске Милорад Додик

Председник Републике Српске Милорад Додик

„Сви би волели да је боље, али, у сваком случају, показали смо способност да направимо много тога што смо оставили иза себе, јер политичари само важе онолико колико оставе иза себе. Ја кад прођем широм Српске знам да сам томе допринео заједно са својим сарадницима у Влади и институцијама Српске“, рекао је Додик.

Срна

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *