Вијести, Регион

ДОДИК: Први човек америчке амбасаде у Сарајеву је смутљивац и патолошки лажов

РЕАГОВАО НА ТВРДЊУ НИКОЛАСА ХИЛА ДА У СРПСКОЈ КЉУЧА НЕЗАДОВОЉСТВО ЗБОГ „ЕНДЕМСКЕ КОРУПЦИЈЕ РУКОВОДСТВА“

  • Његове изјаве у вези са руководством Републике Српске се пре свега односе на мене. Прича коју је СДС протурио пре више од 10 година у вези са мојом имовином на Кипру је потпуна лаж. Верујем да Хил то намерно чини да би подржао СДС, а верујем да је и патолошки лажов, рекао је у Шамцу Милорад Додик
  • Председник Српске поновио да БиХ не може опстати без договора и нагласио: „БиХ нема ако се ми око ње не договоримо. А са таквим какав је Хил сигурно се никада нећемо договорити и дабогда нестала што пре“

         

ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил патолошки лажов и доказани смутљивац у БиХ, који је битно допринео и томе да дође до ескалације сукоба на простору бивше Југославије.

          Коментаришући Хилову изјаву да у Српској кључа незадовољство због, како је навео, ендемске корупције руководства овог ентитета, Додик је новинарима у Шамцу рекао да Хил безочно лаже – да је лаж све што је рекао и све што говори.

           „Његове изјаве у вези са руководством Републике Српске се пре свега односе на мене. Прича коју је СДС протурио пре више од 10 година у вези са мојом имовином на Кипру је потпуна лаж. Верујем да Хил то намерно чини да би подржао СДС, а верујем да је и патолошки лажов“, рекао је Додик.

          Оценивши жалосним да се представник једне амбасаде каква је америчка на тај начин понаша у једној земљи, Додик је рекао да Хил својој централи у САД шаље лажне извештаје.

           „То је његова лична позиција. Што се тиче САД, мислим да су заробљеник таквих фрустрираних и лоших људи који су на терену и годинама правдају своје високе плате овде тиме што шаљу лажне извештаје“, рекао је Додик, напоменувши да његове изјаве о руководству Српске о томе говоре највише.

          Он је нагласио да је Хил човек који не би требало да буде у овој земљи.

           „Међутим, пошто је БиХ таква каква јесте – никаква и смешна, недоречена и неодржива, онда могу такви смутљивци да ходају по њој и да им један део БиХ аплаудира на лажи, те на тај начин подржава такве мешетаре, који у суштини не доносе ништа добро“, истакао је Додик.

          Председник Српске је поновио да БиХ не може опстати без договора. „БиХ нема ако се ми око ње не договоримо. А са таквим какав је Хил сигурно се никада нећемо договорити и дабогда нестала што пре“, истакао је Додик.

          Срна

ДОДИК: Први човек америчке амбасаде у Сарајеву је смутљивац и патолошки лажов

ДОДИК: Први човек америчке амбасаде у Сарајеву је смутљивац и патолошки лажов

Вахабије преко интернета прете Додику смрћу

НА САЈТУ vijestiummeta.com, за који безбедносни стручњаци тврде да је близак вехабијском покрету у БиХ, као и на Facebook страници тог сајта, више форумаша је путем коментара запретило смрћу Милораду Додику, председнику РС.

Испод вести „Додик упутио писмо подршке Израелу“ нанизали су се бројни коментари претећег садржаја, па је тако извесни Аммар Рамљак са свог Facebook профила поручио: „И твоја ће глава ускоро бити откинута, псу један“.

Иако је реч о коментарима који су постављени још 12. јула, администратори ове странице, на којој се свакодневно промовишу идеје радикалног ислама, још нису обрисали спорне написе.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *