Вијести, Регион

Додик: Нисмо могли да испуњавамо Мунове жеље

020391

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да поштује САД која је неспорно велика и утицајна свјетска сила, те да нема никакав проблем са Државама.

На питање да прокоментарише изјаву одлазећег америчког амбасадора САД у БиХ Патрика Муна за федералне медије да „Вашингтон више не вјерује предсједнику Републике Српске и лидеру СНСД“, Додик је рекао да амбасадор Мун није једнако САД, нити је Милорад Додик једнако Република Српска.

– СНСД је велика партија и потпуно је нормално да има капацитет за сарадњу са свима, па и са САД. То се неће промијенити ни убудуће, као што се неће промијенити чињеница да ставови СНСД-а не зависе од тога ко говори у име СНСД. Жао ми је што амбасадор Мун одлази незадовољан, јер нисмо могли да испуњавамо његове пројектоване жеље. Мандат смо добили од народа, а не од америчке амбасаде, и трудимо се и трудићемо се да то повјерење оправдамо“, нагласио је Додик.

Предсједник Српске је рекао да не сматра потребним да пита било кога, па ни америчког амбасадора, шта ће рећи о Радовану Караџићу пред Хашким трибуналом, о чијем раду су најбољу оцјену дале саме судије тог трибунала, цијенећи да је ријеч о политичком суду.

„Оптужбе за опструкцију рјешења питања војне имовине нису ништа друго до покушај изједначавања кривице за застој у рјешавању одређених питања у БиХ, јер је потпуно јасно да кривци за застој живе у ФБиХ. Јавност подсјећамо, а Мун то одлично зна, да је споразум о имовини постигнут 9. марта и да се ми држимо тог споразума“, истакао је Додик.

Предсједник Српске је нагласио да Муну не жели ништа да замјери, јер је он, као и већина његових претходника, у БиХ био у професионалном мандату, жељан професионалног успјеха и напретка у каријери.

„Замјерам му само што није схватио, ни он, ни одређен број његових колега, да ми овдје имамо животне мандате, и да ми остајемо овдје док они долазе и одлазе“, нагласио је Додик.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *