Вијести, Регион

Додик британским парламентарцима: РС jе политички стабилна

110308

БAЊAЛУKA – Председник Републике Српске Mилорад Додик изjавио jе данас у Бањалуци да jе РС политички и институционално стабилна, да поштуjе Устав и Деjтонски споразум и да jе посвећена очувању уставних права и надлежности.

Tоком сусрета са парламентарцима Велике Британиjе, Додик jе указао и на „правно насиље високих представника“ коjе jе резултирало преносом надлежности на ниво Босне и Херцеговине и додао да би ситуациjа била „знатно боља“ да су сви у потпуности поштовали изворни Деjтонски споразум.

Eнтитетски председник и премиjерка Жељка Цвиjановић упознали су госте са политичком и економском ситуациjом у РС, њеним положаjем у БиХ и ставовима представника Српске у погледу отворених питања, с посебним нагласком на процес евроинтеграциjа, преноси фена.
Додик jе британским парламентарцима обjаснио и позициjу РС у односу на имплементациjу одлуке Eвропског суда за људска права у случаjу „Сеjдић и финци“ и успостављање механизма координациjе у процесу европских интеграциjа, с посебним нагласком на састанак на високом нивоу, коjи jе 1. октобра одржан у Бриселу.

Подсетио jе да jе РС од почетка имала конструктиван приступ у решавању ових питања, додаjући да jе основни проблем у федерациjи БиХ.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *