Вијести, Регион

Додик: „Бирач“ ће радити без обзира на одлуку суда

35085_vest_додик

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је данас да ће Српска употријебити све своје компетенције да Фабрика глинице „Бирач“ функционише, без обзира на спекулативне одлуке суда.

„Одговорност Републике је у томе да спријечи заустављање рада „Бирча“, јер знамо шта он значи за регију Зворника, Милића, Сребренице и његова функција биће одржана“, рекао је Додик новинарима на Палама.

Он је оцијенио да се правосуђе Републике Српске показује неспособним да штити интересе Српске, као и њеног народа.

Додик је истакао да судију која је донијела одлуку у вези „Бирча“ треба да буде срамота, без обзира колико се позива на право и правичност, јер је пресуда била спекулативна, а што ће се показати у наредном периоду.

„Чињеница да је само неколико сати након пресуде и налога за блокаду био деблокиран рачун говори о томе да ту има много проблема правне природе и да то није могло на тај начин да буде завршено“, истакао је предсједник Српске.

Он је оцијенио да је правосуђе у неким сегментима изван било какве друштвене одговорности. „Реформу у правосуђу проводили су странци, који су обезбиједили селекцију кадрова и судија. Ово нема везе са правним системом“, нагласио је Додик.

Предсједник Српске је истакао да је Влада урадила добар посао тиме што је обезбиједила функцију рада и запошљавања у „Бирчу“. „Сада то многи покушавају да оспоре и да једну потпуно незрелу и спекулативну пресуду суда искористе да би дизали галаму. Не бих полемисао са онима који сада покушавају да направе политику око `Бирча“, навео је Додик.

Он је поручио да ће „Бирач“, који је стављен под контролу власти и остварује добре пословне резулатате, радити без обзира на судове и неће се изгубити радна мјеста и функција коју има.

„Моја прва реакција након одлуке суда била је да се укине суд у Бијељини и премјести на неко друго мјесто. Можда се то и деси“, рекао је Додик.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *