Вијести, Регион

Званични Каиро протестује зато што је Изетбеговић махао с четири прста

Министарство вањских послова Египта објавило је да ће позвати отправника послова амбасаде Босне и Херцеговине у Каиру како би изразили своје незадовољство.

Бакир Изетбеговић

Бакир Изетбеговић

Како су јавили египатски медији, нова је египатска власт незадовољна позицијом БиХ и жели пренијети бх. дипломатском представнику тај став. Разлог је то што је члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић „махао с четири прста приликом једног догађаја“, што је у Египту знак подршке свргнутом предсједнику Мохамеду Морсију.

Због сличних „инцидената“, у Министарство вањских послова у Каиру већ су раније позвани дипломатски представници Катара и Ирана, а турски амбасадор протјеран је из земље.

У извјештајима се наводи изјава портпарола МВП Египта Бадр Абдел-Ати (Абдел-Аттy), који критизира гест бошњачког члана Предсједништва БиХ, те оштро критизира Катар и Турску због активности против нових власти у Египту.

Медији наводе да се дипломатски представници Катара барем два пута мјесечно позивају на разговоре у МВП Египта. Није наведено када би се дипломатски представник БиХ могао позвати на исту форму разговора и да ли ће му египатска влада уручити званични демарш.

Извор: Дневни аваз

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *