Регион

Дјеца отета у Холандији пронађена у Слатини код Бањалуке

015334

У акцији МУП РС данас је у Слатини код Бањалуке пронађено двоје дјеце која су у октобру прошле године отета у Холандији.

У МУП РС су потврдили да се ради о двоје малољетника, држављана Холандије те да су акција, као и претреси објеката, још увијек у току.Дјецу су, како се сазнаје, одвезла кола Хитне помоћи.Извор „Независних новина“ близак истрази открио је да су отмицу извршили држављанин Холандије и држављанка БиХ.“Дјецу су отели у октобру прошле године. Сједиште МУП-а РС јуче је у оквиру истраге посјетио представник Холандске амбасаде и у акцији МУП-а РС дјеца су пронађена данас“, објаснио је извор.Дјеца су пронађена на тавану куће.

УХАПШЕН БРАЧНИ ПАР

У Слатини крај Бањалуке данас је ухапшен брачни пар за којим је холандска полиција расписала међународну потјерницу због киднаповања двоје малољетне дјеце, рекла је портпарол МУП-а Републике Српске Мирна Шоја.Она је навела да су дјеца у добром здравственом стању, те да их је брачни пар отео, након што им је суд у Холандији одузео старатељство над њима.У току је претрес у Слатини, а ухапшена жена која има држављанство БиХ и Холандије, и њен муж, који је Холанђанин, биће спроведени на криминалистичку обраду.

Коментариши чланак

Коментара