Вијести, Мишљења, Регион

Дачићу, Вучићу, знате ли шта значи реч Косово?

Неколико хиљада демонстраната у центру престонице узвикивало Косово је Србија на дан када се у Приштини обележава шест година од проглашења једностране независности! Огромни транспаренти подршке Србима са Косова и Метохије били развијени преко трибина током дербија фудбалског првенства! 

Питате се шта сте пропустили?

Не брините. Није се то десило у Београду. То није европејски. То се десило у Прагу, Братислави и Варшави. 

Еј, Срби! У Чешкој, Словачкој и Пољској!

У Београду? Ништа. Јер није европејски. Ништа. Јер је у току кампања. А Срби на Косову и Метохији нек се о свом јаду забављају. Имамо ми своје јаде да се забављамо. Све што смо добили је – саопштење друга Јулина, пардон, Александра Вулина. Написано, наравно, још пре неколико дана. Јер, данас се не ради. Данас се прославља државни празник. Тако је одлучено. 

Замислите цинизма! Данас славимо Дан државности (иако је био у суботу). Данас, када Приштина слави дан проглашења независности!

И нико ништа да каже… Мислим – нико од ових главних, што још увек обављају дужност првог председника и првог потпредседника владе Србије. Мада, разумем ја њих: није им лако!
Један се труди
да убеди народ како треба да распишемо све изборе на свим нивоима. Па да видимо и који ће председник да буде у Србији земљи да преврне. Тачније – у Србији која је фактички остала без Косова за време владавине његовог политичког оца, формално – за време његовог министровања полицијом, а суштински – за време његове формалне владавине Србијом. Знате ли како је тешко тај терет поднети и ходати усправно?

Још неће да подрже његову кандидатуру за Нобелову награду! Па стварно… Срамота!

Труди се он свим силама да нас убеди како је његов кадар најбољи! Како само уз његове људе можете за годину дана завршити факултет од четири године! Труди се да нас убеди да смо захваљујући његовом кадру оздравили и научили све што нам треба за Европу. Труди се да нас убеди како само захваљујући његовом кадру можемо да градимо путеве какве нико нема. И још много тога се труди. Али му је најважније да свима објасни како његов политички тата у ствари није завио Србију у црно, него је био лучоноша слободе.

Ех… Како би рекао баш тај његов политички отац: мало морген!

Други се пак труди да издржи ректално малтретирање „независних“ „новинарских“подгузних мува. А толико их је у земљи Србији да не би било довољно да Њега клонирају у још пет – шест примерака! Нападају га свакодневно, говоре му како је велик, леп, свемогућ, величанствен, навлаче му одело супер-хероја, објашњавају му како је физички спремнији од било ког специјалца Војске! Хеј, бре, народе! Знаш ли ти како је то тешко!

Труди се он и да одржи ниво просутих обећања! Ево сад ће инвестиције! Не само оне које сам до сада обећао, него и нове, још веће! Ево сад ће сто милиона долара да се проспе по Србији, а ускоро ће и других сто! И то има да се проспе на наводњавање! Па ће онда одмах после избора (никако пре, да се не деси да кикснемо, па да градимо без везе) да градимо Београд на води! Па ћемо онда и Ниш на води! И Нови Сад на води! И Врање на води! Ма има сваки град да градимо на води, шта год то значило! Па ће браћа Руси да нагрну у трку и да нам сурдукну коју стотину милиона еврића због Јужног тока! Па ће онда мали жути којих има много да уложе неку милијарду… Неће бити баш пара као што је обећавао онај сулуди министар за пробијање канала, никловање и лобирање у корист Кинеза, али, криза је, сваки динар/долар/евро инвестиција дође добро!

Дачићу, Вучићу, знате ли шта значи реч Косово?

Дачићу, Вучићу, знате ли шта значи реч Косово?

Стварно, ја њих разумем, бре!

По цео дан се возе службеним аутомобилима, јер своје немају!
И хране се за мале паре! Озбиљно! Да погледате колико кошта ручак у влади Србије или у Скупштини, схватили бисте да треба да се забринемо за њихово здравље! Па не можеш, бре, поштену пљеску у Београду да купиш за паре које они потроше на ручак! А воће? А витамини? А влакна? А течност? То ништа?
И шта сад?

Ја хоћу да ми неко од њих помене Косово и Метохију, свету српску земљу?
Ма, срамота, стварно! 

Мора да сам и ја један од оних плаћеника. Домаћих или страних, свеједно. И издајник сам, сигурно: чим сад, на данашњи дан, усред кампање, помињем тамо неко Косово. И Метохију.

Извор: КолУМниста

1. Пољска, Чешка, Словачка: Косово је Србија (ВИДЕО)
http://www.vijestio.com/vijesti/svijet/poljska-ceska-slovacka-kosovo-je-srbija-video/

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *