Регион

Дачић данас у Сарајеву

026392

Премијер Србије Ивица Дачић допутовао је касно синоћ у Сарајево, гдје ће предводити делегацију Србије на Форуму Регионалне иницијативе за миграције, азил и избеглице.

Дачића су на Међународном аеродрому Сарајево дочекали министар безбједности БиХ Фахрудин Радончић и амбасадор Србије у БиХ Нинослав Д. Стојадиновић.

Дачић је у краткој изјави рекао да је у Сарајево дошао као министар унутрашњих послова, али и истакао да ће се „састати и са осталим колегама“.

„Поготово јер већ сљедеће недјеље очекујем свог колегу Вјекослава Беванду у Београду“, казао је Дачић.

Додао је да у Сарајеву има само једну тему разговора.

„А то је како да побољшамо односе, како да будемо практични и да тражимо заједничке интересе. Мислим да их имамо пуно“, рекао је Дачић новинарима.

Дачић ће у Сарајеву разговарати са предсједавајућим Предсједништва БиХ Небојшом Радмановићем, министром безбједности БиХ Фахрудином Радончићем, а састаће се и са предсједавајућим Савјета министара Босне и Херцеговине Вјекославом Бевандом и са специјалним представником ЕУ за БиХ Питером Соренсеном.

На састанку „Марри форума“ Дачић ће, како је саопштио његов кабинет, говорити на тему легалних миграција и миграционе статистике.

Коментариши чланак

Коментара