Вијести, Регион

Да ли је оставка Лазара Крстића на место министра финансија најобичнија фарса?

НАСТАВЉА СЕ КОШКАЊЕ ДВЕЈУ ПРОБРИСЕЛСКИХ СТРАНАКА – ДС И СНС

  • ДС: Срамотно образложење у ком бивши министар Крстић објашњава грађанима да би требало, у најмању руку, да буду захвални Александру Вучићу јер је само због доброте свог срца спречио да грађани прођу још и много горе – било би комично да цену њихових игара и неспособности не плаћају грађани Србије
  • СНС: Власт предвођена ДС бринула је само о својој популарности, а не о грађанима, и за четири године све су уништили – уништили су привреду Србије, повећали незапосленост са 14,4 на чак 26,1 одсто, а јавни дуг су за четири године повећали са 34,2 на 62,5 одсто бруто домаћег производа, док је само у приватном сектору без посла остало 318 хиљада људи

 

        СРБИЈА је опет у прилици да беспомоћно посматра кошкање две пробриселске странке – ДС и СНС.

         У њиховом „ударању чврга” уопште није важно шта је повод и ко је први почео. Али, овога пута је почело од реакције „жутих” на оставку миљеника Александра Вучића министра финансија Лазара Крстића.

         Уследио је утук на утук Српске напредне странке, па одговор ДС.

         Факти у целини преносе сва три саопштења:

ДС: Дилетантско позориште СНС већ је постало – трагично

          „ДЕМОКРАТСКА странка сматра да је оставка Лазара Крстића на место министра финансија најобичнија фарса која има један једини циљ – да скрене пажњу јавности са чињенице да је Влада без јавне расправе и кришом усвојила катастрофалан Закон о раду због ког ће десетине хиљада људи остати без посла и због ког ће сви запослени, и у јавном и у приватном сектору, имати мање зараде.

          Срамотно образложење у ком бивши министар Крстић објашњава грађанима да би требало, у најмању руку, да буду захвални Александру Вучићу јер је само због доброте свог срца спречио да грађани прођу још и много горе, било би комично да цену њихових игара и неспособности не плаћају грађани Србије.

          Дилетантско позориште које Српска напредна странка приређује грађанима већ две године, одавно је постало трагично и Демократска странка захтева од Српске напредне странке да престане да тера грађане да учествују у њему, јер су они само жртве њеног незнања, бахатости и неспособности.”

СНС: Последња прилика да очистимо ђубре које нам је оставила ДС

          „СРПСКА напредна странка поручује да Демократска странка очигледно није разумела оставку Лазара Крстића на месту министра финансија у Влади Републике Србије, и то да постоје различите методе чишћења ђубрета које су оставили за собом.

          Наиме, да би се неутралисао сав јавашлук који нам је оставила Демократска странка, стручни људи су радили и дању, и ноћу, и месецима разматрали различите методе решавања проблема, који су нам остали од бројних политичко-маркетиншко-економских експеримената демократа – нереалног повећања пензија пред изборе 2008. године, и након избора, као и динамику повећања плата у јавном сектору, све и само због тога да би били на власти.

          Није било земље у региону које нису спровеле неопходне реформе у јеку економске кризе, од 2008. до 2012. године, само је тадашња власт у Србији, предвођена ДС-ом, бринула само о својој популарности, а не о грађанима, и за четири године све су уништили – уништили су привреду Србије, повећали незапосленост са 14,4 на чак 26,1 одсто, а јавни дуг су за четири године повећали са 34,2 на 62,5 одсто бруто домаћег производа, док је само у приватном сектору без посла остало 318 хиљада људи.

          Да би демократама било јасније постоји разлика у чишћењу смећа.  Да ли ће бити одвожено савременим камионима, или на тежи начин, лопатама, је разлика у методу, а резултат ДС-ових вишегодишњих бахаћења, превара и катастрофалних економских одлука увек је исти – уништили су све што су могли.

          Српска напредна странка учиниће све да се донесу апсолутно све неопходне мере да Србија оздрави, да се реформише, да упослимо младе, а сачувамо најугроженије, и никада се нећемо бавити сакупљањем јефтиних политичких поена и популизмом само да би уживали привилегије и сачували власт, као што је то срамно, и на терет свих грађана Србије, чинила Демократска странка.” 

Барон Минхаузен - Лазар Крстић или Александар Вучић?

Барон Минхаузен – Лазар Крстић или Александар Вучић?

ДС: Честитамо писцу напредњачког саопштења

„ДЕМОКРАТСКА странка честита писцу последњег саопштења Српске напредне странке на тврдњи да се Српска напредна странка „никада неће бавити сакупљањем јефтиних политичких поена и популизмом само да би уживала привилегије и сачували власт” и обавештава Српску напредну странку да од те реченице нема већег популизма, демагогије и сакупљања јефтиних политичких поена.”

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *