Вијести, Регион

ЦВИЈАНОВИЋ: Српска је држава у настајању, ми неприлике претварамо у наше прилике

ЉУБИЊЕ: БИХ НЕМА ШАНСУ – НЕ МОЖЕ СЕ ВЕРОВАТИ У ПРОЈЕКАТ И КОНЦЕПТ У КОМЕ НИКОМ НИЈЕ ДОБРО

  • ДОДИК: Гледајући тешке и компликоване односе у БиХ, морамо имати свој систем безбедности. Јако је важно да имамо своју полицију. Само велики народи имају своје државе

         РЕПУБЛИКА Српска је мотив мог политичког деловања, а она поседује потенцијал за развој – рекао је кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а за председника РС Милорад Додик.

         На предизборном митингу у Љубињу, рекао је окупљенима:

         „Само велики народи имају своје државе. Државе се увек тешко стварају и за њих се треба мукотрпно борити, јер се лако не добијају. Тако је са српским народом на овим просторима, а и са осталим народима овде је увек напето и турбулентно. Све ове протекле године бранио сам наш национални идентитет”.

         Подсјетио је присутне да је Република Српска 2006. године, када ју је преузела нова власт предвођена СНСД-ом, била запуштена и остављена.

         „Пред нама је била реформа полиције коју смо успешно у корист Српске решили. Гледајући тешке и компликоване односе у БиХ, морамо имати свој систем безбедности. Јако је важно да имамо своју полицију. Питам се зашто Бошњаци нису спречили екстремизам у свом народу”, нагласио је Додик.

         Он је навео да пред грађане излази чиста образа и нагласио да одговорно тврди да је урађено много и да више није могло.

         „Хоћу да помогнем Љубињу и желим да вратим веру у будућност. Морамо упорно радити и градити Српску. Не верујем у БиХ јер у њој су сви незадовољни. БиХ нема шансу. Не верујем у пројекат и концепт у коме ником није          добро”, рекао је Додик.

Председника РС Милорад Додик

Председника РС Милорад Додик

Кандидат СНСД-а, ДНС-а и СП-а за српског члана Председништва БиХ Жељка Цвијановић рекла је да СНСД никада није издао ниједан интерес Републике Српске и да грађани треба да имају поверење у ову странку.

„Сигурна сам у нашу победу. Ви ћете бити део ње. Сигурно смо управљали у протеклом периоду и кормиларили Републиком Српском. Заслужујемо победу 12. октобра. Политички и економски одбранили смо Српску. Она је самоодржива, а то је дело СНСД-а. Република Српска наставља да живи уз одговорне политичаре и СНСД-а”, рекла је Цвијановићева.

Она је нагласила да Додик зна циљ и пут до њега. „Ми неприлике претварамо у наше прилике. Републици Српској су потребни СНСД, Додик и ја, а не они који припремају подвале и крађу”, рекла је Цвијановићева.

Подсетила је да су у протеклом периоду повећане плате и пензије за више од 100 одсто.

„Ми смо република и држава у настајању. Ми идемо ка нашој новој, сигурној и убедљивој победи. Очекујемо вашу подршку и треба нам стабилна скупштинска већина у Народној скупштини Српске и у парламенту БиХ”, поручила је Цвијановићева.

(Срна)

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *