Вијести, Регион

Чанак прети сепаратизмом: Изборићемо се за аутономију Војводине

canak-620x330

Лидер Лиге социјалдемоката Војводине Ненад Чанак изјавио је у суботу у Кикинди да је онај ко је против аутономије Војводине против бољег живота у Војводини и Србији.

Чанак је, наводи се у саопштењу ЛСВ, током дефилеа 1.000 војвођанских застава указао да се нико на свету неће изборити за аутономију Војводине, ако то не ураде лигаши.

– Управо због тога, на свим језицима који се говоре у Војводини ми ћемо рећи само једно – слобода и безбедност. Слобода и право на мир, на безбрижно детињство и мирну старост. Право на нормалан живот. То је онај живот на који смо ми у Војводини навикли -, истакао је Чанак.

Лидер ЛСВ је подсетио да ни после девет година војвођанска застава није истакнута у свих 45 војвођанских општина и градова, већ само у 35, а да је то због тога што никога нема да заштити Устав и додао да је све оно што ради ЛСВ само поштовање Устава Србије.

У разговору са новинарима, председник ЛСВ указао је да се војвођанска застава не вијори у 10 општина Војводине, јер „немамо начин да спроведемо Устав и закон“.

– То је још један доказ -, рекао је он и приметио да је пад безбедности у Војводини изузетан.

Он се осврнуо и на економско стање у покрајини и казао да је она сада недовољно развијен регион.

– Већ трећу годину за редом сведоци смо срамоте да је Војводина недовољно развијен регион. Војводина, која је била најразвијенији део бивше Југославије, која је тада била испред Грчке и Португалије сада је синоним за сиротињу и неразвијеност. Како је то могуће? -, упитао је он.

Извор: Курир

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *