Вијести, Регион

Блер задовољан „напретком Србије према ЕУ” и спреман да помаже Вучићевој влади

ПРЕМИЈЕР ЗАТРАЖИО ОД БИВШЕГ БРИТАНСКОГ ПРЕМИЈЕР ДА СВОЈИМ ВЕЗАМА И УГЛЕДОМ ПОМОГНЕ СРБИЈИ

  • ФАКТИ: Постоји ли – осим чланова владе и дела НВО – још неко у србији ко верује да Тони Блер може да помаже нашој земљи и Србима?

         ПРЕМИЈЕР Александар Вучић је у Београду разговарао са бившим премијером Велике Британије Тонијем Блером о процесу придруживања Србије Европској унији.

Премијер Вучић представио је политичке и економске реформе које српска влада планира да спроведе у наредном периоду, и затражио од Блера да својим везама и угледом помогне Србији на путу ка Европској унији, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Бивши британски премијер изразио је задовољство због напретка Србије и пружио јаку подршку процесу европских интеграција и намерама Београда да спроведе све неопходне реформе, прихвативши да у том процесу помогне српској влади, наведено је у саопштењу.

Тони Блер и Александар Вучић

Тони Блер и Александар Вучић

Блер је, након што је отишао с функције премијера Велике Британије, основао „Tony Blair and asociates“, организацију која је се бави лобирањем.

Извор: Факти.рс

Вијестио: А како је било недавно? Пре само 10 година?
Предраг Поповић:

Вучић: Блер је убица, у Србији га поштују само страни плаћеници

Александар Вучић се тајно, пред неколико десетина новинара и фоторепортера, састао с Тонијем Блером. Бивши радикал је овим сусретом доказао да је још пре 15 година говорио истину и о бившем британском премијеру и о себи.

– Тони Блер је, поводом догађаја у Северној Ирској, изјавио да ниједна земља – цитирам, ниједна – па ни Велика Британија не може дозволити да јој неко убија војску и полицију.

Блер, ваљда, изузима само Србију, па српску војску и полицију може да бије и убија ко хоће. Зар то није најбољи пример политике двоструких аршина? (…) Стране агентуре које воде специјални рат против српског народа успеле су да заврбују неке српске политичаре који се сада хвале како имају подршку светских сила. Они су можда најбољи на свету, много их воли Америка, много их воли Мадлен Олбрајт, много их воли Шредер, много их воле Блер и сви остали, они су много дивни, само један проблем имају – наш народ их не воли, народ их неће. Непријатељи Србије, који су убијали наше грађане и уништавали земљу, решили су да по сваку цену, медијском агресијом и окупацијом обезбеде што ширу подршку својим слугама у Србији. Наш је циљ да укажемо ко су страни плаћеници и да објаснимо шта ће се са Србијом догодити ако би Американци успели да је покоре и да на власт доведу своје слуге. Србија не би постојала – тврдио је Вучић. („Велика Србија“, март 2000.)

Личним примером је доказао да је био у праву. Сад је он страни плаћеник, а Србија не постоји.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *