Регион

АНА позвала Албанце да униште цркву у Ђаковици

siptari-ana

Позив Албанцима да униште српску цркву у Ђаковици синоћ око 20 часова, након што је уклоњен споменик терористима ОВПБМ у Прешеву, упутила је АНА, пише Коха диторе.

Према писању тог приштинског листа, Албанска национална армија позив је упутила преко Фејсбук групе, а у том позиву је наведено да треба уништити тамошњу православну цркву, односно да ” треба погодити Србе тамо где их највише боли”.

Како је рекао председник општине Ђаковица Ђокица Станојевић, Албанци су се окупили у недељу око 20 сати због уклањања споменика у Прешеву, а део њих је покушао напад на Манастир успења Пресвете Богородице, који су спречила полиција и међународне снаге безбедности.

Станојевић је казао да је део окупљених Албанаца кренуо ка манастиру у коме се налазе четири монахиње, али да су их у покушају напада спречиле јаке снаге шиптарске полиције и припадници Кфора. “Манастир сада обезбеђују јаке снаге безбедности косовске полиције и Кфора и споља и унутра”, рекао је Станојевић додајући да се ситуација смирила после 22 сата.

Коха диторе пише да је полиција у Ђаковици синоћ у 20 часова растерала групу од десетак младића који су били окупљени испред православне цркве у овом граду.

Полиција у Ђаковици се није огласила поводом овог инцидента.

(Танјуг)

Коментариши чланак

Коментара