Вијести, Регион

Aмфилохиjе: Подгорички праjд производ притиска геj лобиjа

239984_amfilohije-radovic-foto-fonet-fonetmedija-centar_f

ПOДГOРИЦA – Mитрополит црногорско-приморски Aмфилохиjе казао jе да jе наjављено одржавање Параде поноса у Подгорици последица тога што се власт у Црноj Гори налази под притиском европских геj лобиjа, коjи злоупотребљаваjу процес европских интеграциjа те државе.

Прва Парада поноса у Подгорици наjављена jе за 20. октобар, а митрополит Aмфилохиjе оцењуjе да jе црногорска власт не би организовала да не мора.
„Црногорска власт познаjе виолентност свог народа и његову укорењеност у исконским моралним вредностима, па jоj ниjе нимало лако”, навео jе митрополит Aмфилохиjе у отвореном писму организаторима параде коjу он назива „парадом бестидности“.

Oдржавање те манифестациjе представља гажење моралног осећања огромне већине људи у Црноj Гори, сматра митрополит.

Према његовим речима, хомосексуалност jе неприродна и као таква води самоуништењу, односно самоубиству не само поjединца него човечанства.

Mитрополит Aмфилохиjе оцењуjе да геj идеологиjа проглашава гриjех за врлину, а зло за добро и у писму изjедначава хомосексуалност са инцестом и педофилиjом. По његовом мишљењу, иза организациjа Параде поноса стоjе светске организациjе с огромним финансиjским зарадама коjе финансираjу геj активисте.
„Црна Гора има на претек своjих деоба, сиромаштва и невоља. Зар jе потребно да се додатно оптерећуjе несрећом коjу доноси геj параде”, навео jе он.

Црногорска полициjа раниjе jе одобрила одржавање Параде поноса заказане за 20. октобар у Подгорици, а на обезбеђењу те манифестациjе биће ангажовано скоро 2.000 полицаjаца.

Прва геj парада у Црноj Гори одржана jе 24. jула у Будви, али се завршила неславним билансом – жестоким сукобом полициjе и противника манифестациjе што jе резултирало привођењима и повредама.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *