Вијести, Регион

Александар Вучић: И ако будем ишао у Сребреницу и ако не будем – то ће бити одлука Србије

ЗАМОЉЕН ДА ОТКРИЈЕ ДА ЛИ ЋЕ ЗАМОЛИТИ РУСИЈУ ДА СТАВИ ВЕТО, РЕКАО – НИСАМ ВИДЕО ТЕКСТ РЕЗОЛУЦИЈЕ

  • ФАКТИ: Само једно је сигурно: и ако Александар Вучић буде ишао у Сребреницу и ако (што је мање вероватно) не буде ишао на то својеврсно „поклоњење у Каноси“ – то неће бити „одлука Србије“! Јер, Вучић не спроводи ништа од онога са чиме је хипнотисао бираче уочи ђурђевданских избора 2012., а није питао ни народ ни бираче – слажу ли се да све ради контра. За све соје потезе добија тајне инструкције из иностранства и то крије од Србије. Додуше, у праву је кад тврди да ће Сребреница бити „одлука Србије“. Он од првог дана власти функционише по познатој формули: држава – то сам ја

        ПРЕМИЈЕР Александар Вучић изјавио је данас да још није добио никакве званичне информације у вези са резолуцијом о Сребреници и да ће одлуку о томе да ли ће отићи на обележавање двадесетогишњице Сребренице донети Србија, а не друге државе.

        „Ишао или не у Сребреницу, то ће бити одлука Србије, а не одлука САД, Велике Британије, Руске Федерације или било кога другог“, навео је премијер одговарајући на питања новинара на Тргу Републике током промоције „Моја Србија“.

        Он је, упитан да ли је најава резолуције део притиска да неко од званичника Србије оде у Сребреницу, рекао да на њега нико не може да врши притисак.

        Његов одлазак или неодлазак у Сребреницу зависи од безброј фактора, казао је премијер и додао да медији треба да покажу мало стрпљења по том питању јер то нису лаке одлуке.

        Још, каже, није добио никакав папир у вези са најављеном резолуцијом, иако је то очекивао у току јучерашњег дана, те да не може да коментарише нешто што није видео.

        „Да ме питате зашто неки пишу нацрт резолуције, а да Србија са тим није упозната, морам да кажем да то не разумем, да ми није јасно зашто то раде и да не схватам шта је крајњи циљ“, рекао је Вучић.

        На питање, да ли ће, ако се резолуција нађе пред Саветом безбедности, Србија тражити заштиту од Русије да стави вето, Вучић је рекао да не може ништа да каже, јер није видео текст резолуције.

        „То могу да вам коментаришем тек кад будем видео текст резолуције, ако је лош текст ми ћемо гласати против, а ако је добар бићемо за, али морам да видим текст“, рекао је Вучић.

        Упитан шта се очекује од посете председника Томислава Николића Сарајеву, Вучић је рекао да очекује коректну и конкретну посету за успостављање још бољих билатералних односа.

Александар Вучић - Моја Србија?

Александар Вучић – Моја Србија?

А на питање о томе шта мисли о изручењу Насера Орића, Вучић је рекао да органи правосуђа треба да раде свој посао.

Танјуг

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *