Регион

Александар Козомора: Изетбеговић диже тензије због кривице за ратна дешавања

БЕОГРАД, 30. МАРТА /СРНА/ – Политички аналитичар из Бањалуке Александар Козомора сматра да предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић мора стално да диже тензије и прави сукоб, јер је и сам деведесетих година прошлог вијека био активни учесник, те тако и један од сукриваца за све што се тада дешавало, као што је муслимански напад на Маркале, за које су оптужили Србе.

„Прича о помирењу са Србијом је чиста фарса и он то никада није озбиљно мислио. Помирење са Србијом значи и откривање свих истина од 1992. до 1995. године. У БиХ мир је могућ само онда када истина о том рату буде доступна и домаћој и међународној јавности. Његов план је да изнова тражи сукобе са Србима, да стално диже ратне тензије у БиХ“, рекао је Козомора.

Он истиче да Изетбеговић није неук човјек да не зна да је ревизија пресуде Међународног суда правде о питању геноцида против Србије немогућа, посебно што два члана Предсједништва БиХ никада за тако нешто не би гласала, што значи да не би могла бити ни усвојена.

„Не треба очекивати од Изетбеговића никакве пријатељске поруке, нити помирење…То да ли би он хтео Републику Српску – па то је његова вјечита жеља. Али, такође је свјестан да 1,3 милиона људи, колико год он мислио да су они геноцидни, не може да протјера са ове територије“, рекао је Козомора за „Спутњик“.

Он наводи да је подршка коју Изетбеговић има, прије свега у Турској, све слабија, јер Анкара има својих проблема и није јој више до Изетбеговићевих ратних порука.

Историчар Александар Раковић оцијенио је да је намјера бошњачке политичке елите у Сарајеву, која у себи носи и примјесе вјерског фанатизма, да се укине Република Српска и да се српски народ, који је државотворни, сведе на то да у неком моменту постане плијен, што би могло да доведе и до потпуног нестајања Срба западно од Дрине.

Раковић подсјећа да је Алија Изетбеговић, отац Бакира Изетбеговића, био један од исламских вјерских фанатика који се упорно залагао за исламску и исламистичку државу на територији БиХ, а док су на том простору Срби, то није могуће.

Александар Козомора: Изетбеговић диже тензије због кривице за ратна дешавања

Александар Козомора: Изетбеговић диже тензије због кривице за ратна дешавања

„Поред тога што можемо да укажемо чиме се бави званично бошњачко Сарајево, можемо да укажемо и на то да њихови главни спонзори, Америка и делом Велика Британија, и даље неће одустати од тога да малтретирају и киње српски народ. Нажалост, уверили смо се на свом искуству да исламистички фанатици који имају имало везе са исламом уживају подршку западних структура не само у Америци и Британији, већ и у НАТО-у“, рекао је Раковић за „Спутњик“.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара