Вијести, Култура

Портал за учење руског језика покренут на бази Института Пушкина

Интернет-портал за учење руског језика у иностранству Образовање на руском отворен је на бази Државног института руског језика А.С. Пушкин. Три милиона слушалаца у читавом свету треба да сакупи портал у року од три године, саопштила је у понедељак заменик прдседника владе РФ Олга Голодец.

Школа отвара нове могућности. Добиће сто хиљада слушалаца. Током три године школа треба да изађе на три милиона слушалаца. То је ново присуство руског језика у савременом свету, рекла је Голодец.

Она је прецизирала да у оквиру портала отварају се три школе: прва је дистанциони курс учења руског као страног, друга је стручно усавршавање за предаваче русисте и педагоге који држе часове на руском, трећа је Руска школа, која води обуку по програмима општег и допунског образовања. Ова школа заиста ће помоћи пре свега педагозима руског језика и наставницима који предају на руском. Њен рад данас у иностранству ће помоћи сународницима који желе да пруже пре свега деци знање руског језика, како би дете далеко од домовине размело руски и говорило њиме – подвукла је Голодец.

Фото: РИА Новости

Фото: РИА Новости

Са своје стране вршилац дужности ректора Државног института руског језика А.С. Пушкин Маргарита Русецка је подвукла да се обука врши потпуно бесплатно. При томе курс је био разрађен на бази 10 руских универзитета, између осталог РУДН и Московског државног универзитета. Данас у прву школу професионалне подршке педагога уписано је 1200 људи из читавог света. Половина ће учити из Русије, остали из разних земаља Европе, између осталог из Финске, додала је вршилац дужности ректора.

Извор: Глас Русије

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *