Вијести

ПОЧЕЛА СЈЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА ПИК-а

САРАЈЕВО, 4. ДЕЦЕМБРА /СРНА/ – У сједишту ОХР-а у Сарајеву данас је почела дводневна сједница Управног одбора Савјета за провођење мира у БиХ /ПИК/ на нивоу политичких директора, под предсједавањем високог представника Валентина Инцка.

OHR

 

Инцко тренутно политичким директорима представља развој ситуације у оквиру процеса провођења мира, јавља извјештач Срне.

Како је најављено из ОХР, током засједања ће се разговарати о непостизању напретка у рјешавању приоритета из програма „пет плус два“.

Током дводневног засједања Управни одбор ПИК-а разматраће и друга кључна питања у БиХ, као што је образовање и потреба да БиХ у овој области изради дугорочну стратегију.

На дневном реду биће и непрекидна оспоравања Дејтонског мировног споразума, саопштено је раније из ОХР-а.

Из ОХР-а је најављено да ће Инцко представити развој ситуације у оквиру процеса провођења мира и истаћи кључне области у којима је потребно постићи напредак.

„Инцко ће изразити забринутост због оспоравања владавине права у БиХ, укључујући и непоштивање одлука Уставног суда, непостизање напретка у рјешавању питања државне и војне имовине, као и у вези са неопходним доношењем измјена и допуна Изборног закона БиХ, како би се омогућило одржавање општих избора у октобру 2014. године“, саопштено је из ОХР-а.

Предсједник Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ Стјепан Микић упознаће делегације о питањима везаним за изборе, која је потребно хитно рјешавати.

Прије почетка сједнице није било изјава за новинаре, а раније је из ОХР-а најављено да ће сутра у 16.00 часова бити одржана конференција за новинаре на којој ће говорити Инцко и први замјеник високог представника Тамил Васер.
Извор:Срна

 

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *