Вијести, Мишљења

Отворено писмо Нићифора Аничића амбасадору САД Мајклу Кирбију

Господине амерички амбасадоре,

Ваша недавна изјава о Србима као народу је неприхватљива. Ви, као дипломата, дошли сте у Србију као представник Ваше државе и Вашег народа, да са српским народом сарађујете на веома блиском и пријатељском нивоу. То је међународно правило. Ви сте то погазили и тиме открили став Ваше прљаве спољне политике, коју спроводи америчка администрација.

Ви, као гост српског народа, да тако кажете Србима у Србији: „Срби су помало шизофренични…“. Господине Кирби, показали сте Вашу културу, Вашу људску одлику, која је, рекло би се, равна нули. Господине амбасадоре, треба да знате да је српски народ честит народ, који никада није рушио људска права, и није правио нереде, нападао војно и вређао друге народе. Најгостопримљивији народ света су Срби, господине Кирби. Срби су мудар народ, паметан и вредан. Где год да се нађу, поштеним радом помажу и усавршавају технологију у читавом свету. Пупин и Тесла, као и многи други, дали су и дају све од себе за напредак човечанства. Ја сам лично поносан што сам Србин, поносим се српском историјом, коју српски непријатељи покушавају, преко наших политичара, да избаце из српских школа. Сигуран сам да у томе неће успети. Да ли је Вучић паметан и познаје политику – ми Срби смо схватили ко је Вучић. Ми ћемо о томе сами решавати да ли ћемо на Исток или Запад, а не Ви и Вучић.

Желео бих нешто рећи о Вашем народу и политици. Амерички народ је, као и сви народи света, добар и радан. Ваша спољна политика је очајна. Доказано је да се амерички председник не пита пуно, већ администрација у Вашингтону води сву политику, а њоме глобалисти управљају. У Вашој земљи нема демократије и људских права, које Ви натурате свим државама света, како бисте што више нереда правили, да бисте лакше остварили своје намере. Морате схватити, господине Кирби: цео свет је уморан од Ваше политике. Можете да радите шта хоћете, али не можете докле хоћете. Ваша администрација је до сад, прва и једина у свету, која је употребила атомско оружје у Јапану. Шта сте урадили у Вијетнаму, то је испод свих људских норми. Ко зна да ли ће се икада Вијетнамци опоравити од последица хемијског оружја, које сте употребили у рату са њима. Авганистан ће Вам се обити о главу. Ту сте обучавали Ал Каиду, да бисте Совјетски Савез протерали из Авганистана. Ирак и Либију сте уништили. Те две државе никада неће имати више животни стандард као што су имале под Садамом Хусеином и Моамером Гадафијем. Направили сте неред у Египту, и трагичан рат у Сирији са тим Вашим послушницима – побуњеницима из Исламске државе – који ће се ускоро окренути против Вас као Бин Ладен. Сукоб Јемена и Саудијске Арабије – типична Ваша интрига. Где год постоје нереди у свету, ту је умешена ваша ЦИА. Да буде још горе, Си-Ен-Ен и Би-Би-Си (коју Ваша администрација контролише) лажно извештавају амерички народ, који је у заблуди.

Растурили сте Југославију и направили тај народ несрећним, народ који је вековима жудио за тим јединством. Толико сте нанели зла Србији бомбардовањем, убијањем невиног народа, рушењем мостова и многих објеката, као што је Маршалат, да бисте на том месту себи направили данашњу амбасаду САД у Србији. Будите уверени, напустићете је кад-тад, господине амбасадоре. Срби Вам неће никада опростити, Срби су Вам вратили заробљене војнике, нису их побили као што бисте Ви то учинили. Срби су у Првом светском рату 1915. године заробили 40 000 немачких војника, које су разоружали и пребацили преко Саве назад. Срби су на Кајмакчалану 1918. са својим заробљеницима заједно сели и поделили хране што су имали. То су Срби, господине амерички амбасадоре, а не „шизофренични“ народ, како кажете. Данас у Украјини правите неред, да бисте сутра у Русији направили зло. Заборавите, господине амбасадоре, Русија је нешто друго: Русија и руски народ су светлост слободе у свету. Ту ће Ваша администрација завршити своју мисију и с тим растурити САД.

Мајкл Кирби  / Фото: Танјуг

Мајкл Кирби / Фото: Танјуг

На крају, господине Кирби, не тражимо никакво извињење од Вас, само да примите к знању шта цео свет мисли о Вашој спољној политици. Рече славни Његош: „Коме закон лежи у топузу, трагови му смрде нечовјештвом“.

Нићифор Аничић

Извор: Васељенска ТВ

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *