Вијести, Мишљења

Матија Бећковић: Србија је понављач на тестовима „Великих сила“

СРБИЈА ЈЕ НА ТЕСТОВИМА СВЈЕТСКИХ СИЛА УВИЈЕК ЈЕДНАКО ПРОЛАЗИЛА

БЕОГРАД, 19. АПРИЛА /СРНА/ – Академик Матија Бећковић изјавио је да данашња Србија није први пут на тесту свјетских сила, односно да је више пута била на том тесту и увијек једнако пролазила.

„Ту нема никакве неизвесности. Све што се догађа не догађа се први пут. Пошто је резултат познат можда се више не бисмо морали ни тестирати ни малтретирати“, оцијенио је Бећковић.

Умјесто коментара на признања да је НАТО бомбардовао Србију без знања Савјета безбједности, Бећковић је рекао „али немојте да нас сада бомбардују зато што тражимо одштету“.

Он је за „Вечерње новости“ рекао да су у историји Срби најгоре сами говорили о себи, а то су потом понављали сви, додајући да за то има превише примјера.

Као најсвјежији навео је да је Црква предложила да се прах Николе Тесле над чијим је земним остацима почињен нечувен злочин, похрани испред Храма Светог Саве на Врачару.

„То је највећа почаст коју српски народ и СПЦ могу неком указати, али настала је узбуна да се то `скрнављење` спречи“, подсјетио је Бећковић.

Он је додао да је тај чин сам по себи као када би између Олимпа и Пантеона дали предност Маринковој бари.

„Као да нам је највише стало до равнодушних пријатеља и незаинтересованих туриста. Због њих прекрајамо историју и истину. Они су одавно окренули главу и залупили врата за нама, а ми се још договарамо како да их задржимо, као она прљава кола на којим пише `опери ме` и ми пристајемо на све и свакога“, рекао је Бећковић.

Академик Матија Бећковић

Академик Матија Бећковић

Он је оцијенио да данашња Србија слабо стоји са примјерима хероја и инаџија и додао да се не сјећа ко се то посљедњи инатио. „Коме смо за инат све раскућили. За инат коме смо остали без руке и ока“, упитао се Бећковић.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *