Вијести, Мишљења

Кијев може почети нови рат и пре пролећа, удариће чим буде спреман

ТУРЧИНОВ МАШТА О АРМИЈИ ОД 100.000 ВОЈНИКА И ОФИЦИРА ЗА „КОНТИНЕНТАЛНИ РАТ” ПРОТИВ РУСИЈЕ

  • Рат ће се завршити тек кад једна страна победи. Украјина не жели само надмоћ над снагама Доњецке и Луганске Републике јер је већ и сада има. Можда и седмоструку по основним видовима наоружања и по броју људи под оружјем. Украјина жели надмоћ – тврди први министар одбране Доњецке Републике Игор СТРЕЛКОВ – и над руским јединицама које би могле ступити на територију Новоросије да би је заштитиле

         ЈЕДАН од лидера кијевске „партије рата” – секретар Савета за националну безбедност и одбрану Александар Турчинов – изјавио је да ће Украјина „ускоро бити у стању да Русији супротстави армију од 100.000 војника и официра”.

         „Ту армију ћемо моћи да мобилишем у кратком року, чим Русија против нас започне континентални рат” – „отворио је душу” Турчинов.

         Истовремено се огласио и први министар одбране Доњецке Републике Игор Стрелков који је упозорио да је украјински напад на Донбас на пролеће „веома веорватан”.

         „Можда ће до напада – нагласио је Стрелков – доћи и раније! Заправо, они ће ударити чим процене да су напад довољно спремни и да неће наићи на прави отпор. Кијев рачуна да ће на пролеће бити у стању да порази не само устаничким снагама Донбаса, него и свима који би им могли притећи у помоћ”.

         При том је још подвукао: „По мојој процени, Украјина не жели само надмоћ над снагама Доњецке и Луганске Републике јер је већ и сада има. Можда и седмоструку по основним видовима наоружања и по броју људи под оружјем. Украјина жели надмоћ и над руским јединицама које би могле ступити на територију Новоросије да би је заштитиле”.

         Стрелков је, иначе, проценио: „Рат ће се завршити тек кад једна од страна однесе победу. Да Украјина жели икакав компромис – већ донела закон који би руски језик прогласио за други државни. А још би бар пристали на разговор о федерализацији Украјине. Кијев се и даље држи нацистичке политике формиране на Мајдану.”

Александар Турчинов

Александар Турчинов

„Дакле, рат ће се завршити или поразом кијевске хунте и реалним успостављањем државе Новоросије или поразом Новоросије, а са њом и Русије и настанком унутрашње смуте. Ствари овако стоје и од њих се не може побећи. Што пре то буде схваћено у Доњецку, Луганску и Москви – то ће бити више шанси да у том рату победимо. Ту варијанте не постоје” – закључио је Стрелков.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *