Вијести, Мишљења

Дугин: Враћајмо се у прошлост – Богу, Цркви, Империји, држави и народним обичајима

САВРЕМЕНИ СВЕТ НИЈЕ РЕЗУЛТАТ НАПРЕТКА ВЕЋ – ПАДА, ЦАРСТВО АНТИХРИСТА

  • Симбол трансхуманизма је круг са латиничним словом „Н“ од речи human, људско, и знак плус. „H+“ носи поруку човечанству, које ће бити ослобођено од болести, несавршености, и на крају достићи физичку бесмртност. Тело ће могуће бити променити или исправити, а после неког времена, и одштампати на 3Д штампачу. Виртуалне мреже ће постати новe средине за обитавање, постепено у потпуности замењујући познату реалност
  • „H+“ је последњи логичан закључак целе епохе Новог времена, Модерне чија идеја је била ослобађање човека од свих његових ограничења. Почели смо са религијом, традицијом и класним друштвом. Затим смо се обрушили на Државу и нацију у корист цивилног друштва. Потом смо укинули нормативну идеју полова и нормалне породице, легализујући најразличитије облике родних мутација и дисторзија
  • „H+“ је последњу реч либерализма. Трансхуманизам није бизарна нуспојава технолошког развоја, то је логичан крај Новог доба. Ми смо морали да дођемо до тога – до ере киборга, хибрида, мутаната и химера. Дошли смо да тога
  •  Свето предање каже да ђаво може скоро све, али не може да направи човека. Може само да направи његову пародију, створи његов симулакрум. „H+“ је дефинитивно његова замисао

Пише: Александар ДУГИН

          ТРЕНД трансхуманизма добија на популарности широм света, а посебно на Западу, где је настао. Симбол трансхуманизма је круг са латиничним словом „Н“ од речи human, људско, и знак плус. „H+“.

          Присталице овог тренда одушевљено прихватају све елементе модерне технологије, а идеју напретка доводе до њеног логичног закључка. Усавршавање технологије, по њиховом мишљењу, доводи човечанство у стање, где се према обличју људске врсте могу вештачки створити савршенија бића.

          Ово се постиже побољшањем свих делова људског тела, њиховом заменом вештачким деловима, који се не разликују од оригиналних делова тела и унутрашњих органа.

          Ово укључује технологију симулације свести или снимка свести на посебним носачима информације – картографија/мапирање  мозга. Најновија открића у области структуре генома омогућавају корекцију организама – унапређење квалитета, и на основном нивоу.

          „H+“ носи поруку човечанству, које ће бити ослобођено од болести, несавршености, и на крају достићи физичку бесмртност. Тело ће могуће бити променити или исправити, а после неког времена, и одштампати на 3Д штампачу. Виртуалне мреже ће постати новe средине за обитавање, постепено у потпуности замењујући познату реалност. У светлу „H+“, утопија или дистопија Косача или Матрикса, постали су нешто архаично и превазиђено.

          Трансхуманизам није само хоби чудака, дизајнера и фанатика технолошког напретка. То је резултанта правца последњих векова, када је човечанство озбиљно веровало у мит напретка и еволуције.

          „H+“ је последњи логичан закључак целе епохе Новог времена, Модерне.

          Основна идеја Модерне била је ослобађање човека од свих његових ограничења. Почели смо са религијом, традицијом и класним друштвом. Затим смо се обрушили на Државу и нацију у корист цивилног друштва. Следеће што смо урадили – укинули смо нормативну идеју полова и нормалне породице, легализујући најразличитије облике родних мутација и дисторзија. И све се то догодило у контексту технолошког напретка – нових облика производње, компјутерске технологије, напретка у програмирању и синтези нових материјала.

          Постепено, идеологија и технологија су се спојиле у једну недељиву целину. Технички прогрес је постао идеолошки фактор, а идеологија, заузврат, постала ништа више од технологије. Одатле долази замена класичне форме политике полит-технологијом.

          И тако долазимо до последње фазе ослобађања човечанства од његових инхибиција.

          Запад више нема веру, нема Државу у пуном смислу те речи, ни политичку хијерархију, ни нормалну породицу. Сви облици превазилажења граница, то јест трансгресије, у потпуности су завршени. Остаје само један, последњи корак – прелазак границе људске врсте.

          „H+“ то и представља – последњу реч либерализма.

          Трансхуманизам није бизарна нуспојава технолошког развоја, то је логичан крај Новог доба.

          Ми смо морали да дођемо до тога – до ере киборга, хибрида, мутаната и химера.

          Дошли смо да тога.

          Наравно, данас већина човечанства није спремна да постане киборг или мутант. Али, коме је потребна већина човечанства. Целу причу направила је елита. Масе никада ни за шта нису спремне. Али, то апсолутно ништа не значи. Ако не буду спремне, припремиће их – и то тако да нико неће ни приметити.

          Трансхуманизам је неизбежан у случају да прихватамо главне тенденције савременог доба – веровање у прогрес, развој и усавршавање човечанства.

          Просветитељство је у Европу и свет донело ову религију, односно псеудо-религију напретка. Постепено, ова јерес је заменила или лагано истиснула на периферију све традиционалне облике религије – нарочито Хришћанство.

          На овом путу напретка није могуће зауставити се на пола пута. Изговоривши „а“ морамо да кажемо „б“, „в“, „г“, и наравно сва остала слова азбуке. „H+“ је последње слово.

          Ту почиње језик рачунара.

          Једини који се налазе на супротној страни пост-хуманизма су доследни и фундаментални традиционалисти. Али, они не одбацују само ову најновију мутацију, већ и целу Модерну – саму идеју напретка, развоја, научну слику света, демократије и либерализма. Уместо тога, традиционалисти су потврђивали и потврђују Бога, Цркву, Империју, класе, државу и народне обичаје.

          Никакав напредак. Савремени свет није резултат напретка, већ пада. Царство антихриста.

          Од борбе против „H+“ су одустали још од последње трансформације, коју диктира логика либералне идеологије Модерне, док прихватање неких других аспеката Модерне изгледа бесмислено.

          Трансхуманизам је неизбежно сутра, уколико се слажемо са чињеницом, какво је наше данас.

          Ако желимо да променимо нашу судбину, морамо се вратити у прошлост и схватити где смо направили фаталну грешку.

Александар Дугин

Александар Дугин

Пријатно, гледали сте Дугинове смернице о трансхуманизму.

Свето предање каже да ђаво може скоро све, али не може да направи човека. Може само да направи његову пародију, створи његов симулакрум.

„H+“ је дефинитивно његова замисао.

http://katehon.com/sr/article/duginove-smernice-o-transhumanizmu

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *