Вијести, Мишљења

Бранко Драгаш: РАСПРОДАЈА

ГРАЂАНИ – Грађани Србије, ви који сте гласали за Вођу и ви који нисте изашли на изборе, сретан нам пут у ропство.Ви сте главни кривци за нове невоље које ће нам се десити. Ви и нико други. Били сте поводљиви и лакомислени. Продали сте нас за мрвице личног задовољства. Кукавички сте побегли од одговорности. Нашу слободу сте укинули и гурнули нас у руке лудака на власти. Уплашили сте се да будемо слободни и мислећи људи и претворили нас у робове тоталитарне власти. Срам вас било!

ВЛАДА – ММФ и Светска банка су формирали ову владу. Да ли вам је то, господо другови, јасно? ММФ представља алапача Кори Удовичка и Малиша Палиша у финансијама, а Светску Банку њен проверени апаратчик Душан Вујовић, који ништа не зна о српској привреди, јер деценијама не живи у Србији и никада није радио на тржишту, нити је стварао нову вредност.

ПРЕМИЈЕР – Добили смо најгорег премијера у историји Србије. Не само да ништа не зна о привреди Србије и никада ништа није створио на тржишту, што је одлика свих досадашњих наших премијера, него је одлучан, попут свих издајника и конвертита, да буде већи католик од папе. То је велика опасност за демократију и Републику. Најава шок терапије је наставак оне накарадне Ђинђићеве приче о операцији без анестезије. Каква шок терапија за привреду Србије која је у дубокој коми?

ЕКСПОЗЕ – Када премијер говори три сата то је доказ да је изгубио сваку меру. Не зна шта прича и не зна где живи.

РАСПРОДАЈА – Тачно сам предвидео шта ће уцењени премијер да ради. Распродаја свега што је преостало. Оно што нису распродали они пре њега, он је доведен да брзо заврши. У првих сто дана мора да оде Телеком. Не треба понављати да су СНС и садашњи премијер пре три године подигли тужбу против тадашњег премијера Цветковића, јер је хтео да распрода Телеком за 1,2 милијарди евра. Вођа има бољу комбинацију. Распродаће Телеком за 1,5 милијарди евра. За толико ће бити веће и провизије. Објашњење зашто се распродаје Телеком је тужно. Након тога, ЕПС добија мањинског власника, који ће, гле сада експертског чуда, управљати ЕПС-ом. Како може мањински власник да управља, то треба да објасне апологете шок терапије. Прошло је са Етихадом тако, зашто не би прошло и са ЕПС-ом? Све је унапред припремљено. Ако може Косово, зашто не може Телеком и ЕПС? Зар грађани Србије не подржавају то? Распродаће се и Аеродром Београд, Галеника, ПКБ Корпорација, РТБ Бор, пољопривредна добра, Дунав осигурање и преостале банке у државном власништву. Доведени су на власт да продају Косово, признају независност нове албанске државе и распродају преостале националне ресурсе. Истовремено, територијално ће да унаказе Србију. Срби морају да буду кажњени. То је паклени план Великог Брата. Истребити непокорне Србе, који су реметилачки фактор у Европи.

МИНИСТРИ – Курта и Мурта су заменили места. Расим није. Министар просвете не мења минђушу. Кул! Докторирао је у 44 години. Кул! Тема : „Хеуристике за максимизацију информационе вредности рачунарских тестова знања“. Кул! Шта то значи? Нико нема појма. Када нико нема појма шта значи оваква докторска дисертација, онда је сигурно то право научно дело. Министар је прави јапијевац. Научник. Пише тестове за ученике. Зар је то наука? Примери.

Цитирам : „ Један начин постизања рачунских перформанси у хеуристици је решавање једноставнијег проблема чије решење је уједно и решење почетног проблема. Таква хеуристика не може наћи сва решења почетног проблема, али може наћи почетна решења брже јер је једноставнији проблем лакше решити“. Затворен цитат. Тачка. Шта овде пише? Јесте ли нешто разумели? Зар мора да се докторира на томе да се једноставнији проблем лакше решава ? Лакше се решава једноставни проблем, него проблем који није једноставан, који је сложен проблем. Браво, докторе наука! Бићеш ти министар са минђушом.

СПС – Дачић је показао сву вештину преживљавања. Криминална политичка организација СПС је остала у власти само захваљујући његовом клечању у Вашингтону. Уместо да он и његови трабанти буду судски процесуирани, Велики Брат им је дао спољне послове и енергетику. Задатак у спољним пословима је да се потпише признање независности Косова. Оптужени Дачић је идеалан за то. Стратегија у енергетици је да се распрода ЕПС. То мора да ураде они који су на узди.

НЕУТРАЛНОСТ – Режим не разуме шта се тренутно дешава у свету. Спољна политика изнета у експозеу премијера ће врло брзо довести до политичког краха. Није могуће да се води спољна политика Друга Тита и тако да се музу две велике силе. Није могуће зато су се политичке околности промениле и зато што имамо политичке дилетанте на власти који служе свету за спрдање. Не може се говорити о мудрој спољној политици у којој ћете да подржавате наше историјско савезништво са Русијом а, истовремено, залажете се за целовитост Украјине, којом владају неонацисти и који сатиру Источну Русију. Неутралност, дакле, није могућа. Имате само два избора. Један је да кренете путем Миле Ђукановића и да тако до краја покажете да сте лакеји Великог Брата или да подржите Русију. Уколико ескалира ратни сукоб између зликовачке алијансе НАТО и Руске Федерације, наша позиција неутралности ће бити угрожена. Зато се одмах морамо определити.

КОСОВО – Нико више у власти не говори о Косову. За њих је то завршена прича. Косово је отписано, само то још Уставом да потврде. Нема више ни министарства за Косово. Вулин је одрадио свој посао издаје и сада је добио награду.

ПОДРШКА – Премијер је довео своје присталице из читаве Србије испред Скупштине да га подрже. Јефтино и примитивно. То до сада нисмо могли да видимо. Враћамо се у комунистичку диктатуру. Народ одаје љубав према свом љубљеном Вођи.

КРВ, СУЗЕ И ЗНОЈ – Премијер је обећао свом вољеном народу окове. Народ је одушевљено прихватио да робује.

НЕВЕРНИ ТОМА – Председник јавно признаје да не би био у кожи Вучића. Али, искрено, подржаће га. У чему? Па, да остане у тој кожи. Нагласио је да је Вучић важан за Србију и да не сме ништа да му се деси. Шта да му се деси? Какве су ово злонамерне изјаве Неверног Томе? На шта мисли? Радикалска нарикача из Бајчетине нешто слути. Војвода од зарђале кашике показује своју џиберску нарав. То џуловско понашање партијски није коректно. Издаји никада нема краја.

ЕКСПЕРТИ – Критичарима експозеа премијера смета што нема приоритета у програму, што се не ствара привредни амбијент и што се не решавају урбанистички планови. Господо полтрони, кандидати за нове невладине организације, управне одборе и амбасадорска места, да ли сте ви читали програм? Тамо јасно пише да је приоритет – РАСПРОДАЈА!

КАКО ДАЉЕ? – Забринути грађани ме питају – када се све распрода, шта онда? Колико то може да траје? Наркотизована власт на то нема одговор. Најважније је да продуже сваки дан своју власт. Ако распродају Телеком, ЕПС и остале националне ресурсе мислим да могу сигурно да владају две године. То је сасвим довољно да се Србија претвори у спржену земљу. После тога, више неће бити ни важно ко ће бити на власти. Сви национални ресурси ће бити у рукама странаца.

ПОБУНА – Да ли треба да пристанемо на пораз? Не. Живот је састављен од непрекидне борбе. Упркос томе што све изгледа трагично и што су све овако подло испланирали са преварантима на власти, ми не требамо да се предамо. Морамо да објашњавамо грађанима о чему се ради и морамо да удружујемо све оне који су гласали против режима, који нису изашли на изборе и који су, заведени и уплашени, гласали за режим. Сваки човек нам је важан. Зато је пресудно важно да се створи НОВА УДРУЖЕНА ОПОЗИЦИЈА. То су све оне снаге који су данас остали ван парламента и који морају да окупе већину грађана за рушење тоталитарне власти. Ствари су данас врло јасне. Нема више скривених карата. Премијер је јасно показао шта ће његова влада да ради и грађани Србије треба да га спрече у тим његовим намерама. Задатак свих нас мислећих и јавних људи је да се удружимо у један НАРОДНИ ФРОНТ. Нема места сујети и егоцентризму.

Сви који воле Србију и желе добро грађанима Србије морају да стану у једну колону. Обавештавам све моје присталице и све који су гласали за ЕКОНОМСКИ ПОКРЕТ да је наша групација отпочела разговоре са другим политичким групацијама и угледним појединцима. Ми никада нећемо бити препрека удруживању опозиције. Врло је важно, то говорим из практичног политичког искуства са последњих избора, да не дозволимо да нам режим убаци политичке барабе, протуве и олош, који раде за режим и који могу да обесмисле сваки наш политички ангажман. Историјска одговорност свих нас је да зауставимо распродају.

РУСИЈА – Наш савезник у политичкој борби за спас Србије треба да буде Русија. Уколико сатрапи из Вашингтона и Брисела уведу строге економске санкције Русији, то ће Путину помоћи да још више консолидује своје редове и направи велике привредне реформе , сличне онима које је увела Кина када се нашла под санкцијама, што је довело до стварања привредног чуда. Велики Брат је све више нервозан и вуче све погрешније потезе. Санкције ће додатно ојачати Русију. То ће помоћи патриотском блоку да добије важног савезника у рушењу однарођеног режима. Уколико НАТО изазове рат, све ће се брже дешавати. Руске позиције су потпуно јасне. Русија нема никакав избор. Путин је фајтер. Џудиста. Воли клинч и директан контакт. Украјину не сме да преда. Зато мора бити спреман да ратује. То је потврдио и фантастични министар спољних послова Лавров. Никада Русија није имала таквог министра спољних послова. Крсташи луде на такве политичаре, који су већи инквизитори од њих. Русија не сме да преда ни Казахстан. То је стратешка земља за њих. Србија није стратешка земља за Русију, али јој је потребна као савезник на Балкану. То је наша предност. Ако будемо знали да је искористимо.

РТС – Владајућа странка СНС је издала саопштење да РТС намерно нарушава углед и лик Вође. То није дозвољено. То је јерес. РТС је прекршио све норме слободе медија. Напомена, нисам ја био гост на РТС. Тамо ме нема годинама.

ЦЕНЗУРА – Гостовао сам на телевизију у Нишу. Уживо. Пре трибине у Културном центру. Време гостовања – 20 минута. Тако је планирано. Гостовао сам неких пет минута. Емисија је прекинута. Нагло. Неко је интервенисао. Све се брзо завршило. Критика режима није дозвољена. Неко је погрешио. Позвао ме је у студио без одобрења. Разумем страх људи.

ПС – Паркинг сервис је најбоља фирма у Нишу. Чекајући да уђем у емисију, која је брзо прекинута, слушао сам троје локалних функционера како се хвале. Директор ПС је објавио да његова фирма има суфицит у пословању, мислим да се ради о тој цифри, преко осам милиона динара. Каква је то привреда у којој је најбоља компанија Паркинг сервис? Како је могуће да је то профитабилна фирма? У граду који има 67.000 незапослених људи и где влада сиромаштво и глад једино Паркинг сервис добро ради. Очекујем да следеће године изађе са извештајем нови министар полиције, да нам саопшти да је најпрофитабилнија фирма у држави управо полиција. Зашто би Паркинг сервис био бољи од полиције?

ТРИБИНА – Крцата сала Културног центра у Нишу ме је дочекала, упркос киши. Био сам пријатно изненађен. Тема је била реформе, криза и нова влада. Преко два сата смо остали у разговору. Није све изгубљено. Има нас који још верујемо.

РИВАЛИ- Црвена Звезда и Партизан

РИВАЛИ- Црвена Звезда и Партизан

РИВАЛИ- Црвена Звезда и Партизан су разочарали своје навијаче. Испали су из даљег такмичење. То је морало да се догоди. Небојша Човић и Душко Вујошевић су показали у свом дуелу да нема спортског фер плеја и да су сви ударци дозвољени. Њихов сукоб су гледали спортисти. Када нема спортског витештва између првих људи у тиму, онда такви тимови не могу да побеђују на спортском тржишту. Спорт је одраз пропасти нашег друштва. Никакве финансијске инекције не могу да оздраве примитивизам, баналност и бахатост. Морамо из темеља мењати себе. Почињемо од физичког васпитања и образовања нације. Мој савет, немојте да гледате професионалне спортисте. Угасите спортске преносе. То је опијум за народ. Губите време и нервирате се. Боље је да то време утрошите да се сами бавите спортом.

Извор: Бранко Драгаш

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *