Вијести, Мишљења

АВ је као Калигула и Нерон?

Ђорђе Вукадиновић: Вучић би хтео да личи на Меркелову и Путина, а у ствари највише подсећа на Калигулу и Нерона

четвртак, 11. август 2016.

„Вучић зарад бирачко тела производи паралелну реалност – по потреби је и највећи Европејац и највећи националиста, а у пракси је таква политика неодржива“, рекао је Ђорђе Вукадиновић у Скупштини Србије на расправи о мандатаровом експозеу.

Након што су се напредњаци у Скупштини осудили твит Саше Радуловића о томе да је Скупштина као Фарма, Вукадиновић је поручио да, уместо што се наводно згражавају над спорним твитом, потруде да Скупштина заиста не личи на Фарму„.

“У европској парламентарној пракси је незабележено да неко чита експозе 6 сати. Образовани и културни људи знаују да након два, два и по сата, опада концентрација, не држи се пажња и читање постаје излишно. Стога је непристојно говорити дуже од 2 сата у оваквим приликама, чуди ме да му неки од његових саветника нису на то скренули пажњу„, рекао је Вукадиновић.

Он је такође рекао да није добро како се мандатар опходио према неколико посланика опозиције који су му упутили критику. „Ви сте напали Пајтића и његову жену, а не он ваше дете. Радуловић не крши пословник, него ви организујете хајку против њега“, рекао је Вукадиновић.

Пошто сте ви уредник свих медија, односно телевизија са националном фреквенцијом и свих таблоида, свако ко вам се замери буде личнован и стављен на стуб срама, рекао је Вукадиновић.

Вучић му је одговорио да га се “не плаши„ и да “је спреман колико год хоће да седи и расправља са њим„, као и да је “узимао паре из Лутрије Србије„, мислећи на легалан и легитиман посао истраживања Јавног мњења које је са Лутријом својевремено спровела НСПМ.

Тајно сте се састајали са Цанетом и тајно обећали издају Косово и зато сте овде

“Моји послови су јавни, легалани и легитимни, а ви сте се тајно састајали са Станком Суботићем Цанетом у хотелу „Риц“ и тајно обећавали потписивање Бриселског споразума, и зато сте овде. Да сте такав џек или господин као што се овде представљате, омогућили бисте да се дуплира време за расправу о експозеу, а то наравно нисте учинили.

„Што се тиче, мењања вере за вечеру, ви сте овде једини то урадили – постали сте протестант“, поручио је Вукадиновић.

Ђорђе Вукадиновић

Ђорђе Вукадиновић

„Волели бисте да личите на Меркелову, Орбана и Путина, а у ствари највише подсећате на Калигулу и Нерона“, рекао је Вукадиновић и напредњачку буку и добацивање у скупштини убрзо претворио у мук.

Извор: НСПМ

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *