Технологија и Наука

Србин осмислио дизајн за „ајфон 6“

Никола Ћирковић, студент инжењерства у Крагујевцу, осмислио је сјајан дизајн како би требало да изгледа „ајфон 6“. Његове идеје пренели су многи светски медији, а он каже да му је све дошло спонтано и да се трудио да дизајн буде једноставан и функционалан.

Пре неколико дана на интернету су почеле да се појављују гласине о карактеристикама „ајфона 6“, величини екрана и датуму изласка. Многи уметници и графички дизајнери су се брже, боље бацили на посао и дали своју визију како би требао да изгледа „ајфон“ шесте генерације.

Николин ајфон

Николин ајфон

Ипак, најреалнији и најзанимљивији био је дизајн Николе Ћирковића, студента Факултета инжењерских наука у Крагујевцу. Чак је и Bussines Insider контактирао Николу и направио чланак о његовим идејама.

„Звала ме новинарка и рекла ми како јој се јако свидео дизајн пошто се разликује од осталих. Замолила ме да направи текст, а убрзо га и објавила. После тога сви су почели да пишу о томе“, каже Никола.
Према његовим речима, идеја му је дошла спонтано, а трудио се да дизајн пре свега буде једноставан и функционалан.

Иако је користио „ајфон 5“ као узор, Никола је направио приличне измене. Пре свега, направио га је тањим, а екран није уоквирен већ иде до краја ивица.

Никола Ћирковић

Никола Ћирковић

Такође, улаз за слушалице ставио је са горње стране, а изменио је и дугме за укључивање и искључвање тона.

 

(РТС)

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *