Вијести, Технологија и Наука

Руским супертенковима „Армата“ може се и дистанционо управљати

ПОЈАВИЋЕ СЕ НА ВОЈНОЈ ПАРАДИ, АЛИ НЕЋЕ БИТИ ПОКАЗИВАНИ ЗАПАДНИМ ВОЈНИМ СТРУЧЊАЦИМА

        БОРБЕНА платформа „Армата“, на коју је постављен руски супертенк Т-14 који је већ изазвао забринутост у САД и NATO, има неслућене могућности.

        Њен конструктор Вјчеслав Халитов изјавио је данас да је у стању да „носи свако оружје и специјалну опрему“. Захваљујући томе што блок са оружјем може бити постављен на три места.

        Према његовим речима, „Армата“ је „паметна машина која своју посаду сама упозорава да би се неки њен део могао покварити или поломити“.

         „Нашим тенком се може управљати и дистанционо. Чак је могућа његова роботизација. Ипак, нећемо са тиме журити јер је за то потребна таква вештачка интелигенција која би могла да процењује ситуацију на бојном пољу и да аутономно доноси најбоље одлуке. То засад може само увежбани човек“.

Руским супертенковима „Армата“ може се и дистанционо управљати

Руским супертенковима „Армата“ може се и дистанционо управљати

Халитов је открио да „Армата“ на војној изложби Russia Arms Expo – 2015. у Нижњем Тагилу неће бити показана западним експертима:

„Ако и буде неке неке презентације, то ће бити затвореног типа. Сасвим природно јер је наш нови тенк – тајна за све нежељене очи. Поготово стручне“ – подвукао је Халитов.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *