Вијести, Технологија и Наука

Предавање професора З. Пашека са краковске академије

ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ПРОФЕСОРА ЗБИГЊЕВА ПАШЕКА
СА КРАКОВСКЕ АКАДЕМИЈЕ „АНДРЕЈ ФРИЧ МОЏЕВСКИ“
НА ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ У НИШУ

У препуној „петици“ Економског факултета у Нишу одржано је у уторак 15.октобра 2013.год. предавање професора Збигњева Пашека под називом “Статистика као процедура обраде резултата научних истраживања – методске директиве”.

 Шумадинац из Кракова у посети Нишу

Шумадинац из Кракова у посети Нишу

Пред више од педесет студената докторских, мастер и основних студија Економског факултета у Нишу, међу којима је значајан број студената био из редова међународне организације AISEC, као и пред више професора Економског факултета, драги гост из Пољског града Кракова  ПРОФ. ЗБИГЊЕВ ПАШЕК одржао је на српском језику предавање  чија је тема била „СТАТИСТИКА КАО ПРОЦЕДУРА ОБРАДЕ РЕЗУЛТАТА НАУЧНИХ ИСТРАЖИВАЊА”. У веома интересантном предавању проф. Пашек је изложио основне методолошке и статистичке алате неопходне у припреми, организовању и извођењу научног истраживања као и основне статистичке методе и моделе који се примењују приликом обраде резултата научних истраживања.

Двонедељни боравак проф. Пашека у Нишу део је програма размене наставника и сарадника у оквиру Споразума о сарадњи Економског факултета Универзитета у Нишу и Краковске Академије „Андреј Фрич Моџевски” из Кракова. Поред осталих активности значајних за имплементацију Споразума, професор Пашек ће одржати још два предавања.

У понедељак 21. октобра 2013. у 12 сати одржаће се предавање „Како студирати у Кракову”, а у уторак 22. октобра у 12 сати промоција књиге–водича „Краков – краљевски град” аутора проф. Збигњев Пашек и проф. Предраг Јовановић-Гавриловић.

Студенти и професори присутни предавању проф. Пашека из Кракова

Студенти и професори присутни предавању проф. Пашека из Кракова

 

Позивамо све заинтересоване слушаоце на ове интересантне догађаје.

 Економски факултет, Ниш, 16. октобар 2013.год.

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *