Вијести, Спорт

Златни српски делфини допутовали у Београд

ЈУНИОРСКА ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ОСВОЈИЛА ЗЛАТО НА ЕВРОПСКИМ ИГРАМА ПОШТО ЈЕ У ФИНАЛУ САВЛАДАЛА ШПАНЦЕ

        Ватерполисти Србије, освајачи златне медаље на првим Европским играма у Бакуу, допутовали су у понедељак из Азербејџана у Београд где им је на аеродрому „Никола Тесла“ уприличен свечани дочек.

        Селектор Зоран Милинковић изјавио је да је презадовољан свиме што су његови пулени показали у Бакуу.

        „Пресрећан сам због оствареног резултата, посебно јер је ово прва медаља у тимским спортовима за Србију. Пут до финала био је изузетно тежак. Репрезентација Србије у ватерполу увек циља највиши пласман. Показали смо и доказали да смо најбољи и заслужено смо освојили ово такмичење. Изузетно сам поносан на момке што су успели да буду најбољи у најтежим тренуцима, да изнесу сав терет и желим да захвалим и њима и стручном штабу на добром раду“, рекао је Милинковић.

        Један од најистакнутијих играча српског тима у Бакуу био је голман Стефан Тодоровски, с обзиром на то да су ватерполисти кључне мечеве решавали након извођења петераца.

        „Ово такмичење је једно велико искуство за нас. Мислим да још нисмо свесни успеха који смо постигли, али ћемо временом то схватити“, рекао је Тодоровски.

        Његов саиграч Ђорђе Вучинић истакао је да је Србија залужено дошла до тријумфа.

        „Напорно смо тренирали, озбиљно се припремали и сањали златну медаљу. Било је успона и падова у игри, али рад се на крају исплатио и мислим да смо заслужено освојили златну медаљу“, рекао је Вучинић.

        У име Олимпијског комитета Србије шампионе је поздравио генерални секретар Дјорђе Вишацки, који је честитао момцима, њиховим тренерима, али и клубовима и Ватерполо савезу Србије јер су заједничким радом од младих људи направили победнике.

        „Као бивши спортиста јако сам поносан на понашање наших ватерполиста на Европским играма. Ово је свакако највећи успех у њиховим досадашњим каријерама и, надам се, почетак јако лепе спортске приче. Тим Србије у Бакуу представља једно велико изненађење јер се тренутно налазимо на петом месту листе освајача медаља, са осам златних одлчија. Верујем да ће до краја Игара наши спортисти увећати тај број и пружити нам још разлога за славље“, рекао је Вишацки.

Златни српски делфини допутовали у Београд

Златни српски делфини допутовали у Београд

Јуниорска ватерполо репрезентација Србије освојила је злато на Европским играма у Бакуу пошто је у финалу турнира савладала селекцију Шпаније са 8:7 (2:3, 1:1, 4:2, 1:1).

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *