Вијести, Спорт

Владимир Путин: Кратковиди политиканти не остављају спорт на миру и уносе у њега политику

ПРИМИО РУСКЕ ОЛИМПИЈЦЕ И ЗАЛОЖИО СЕ ЗА ЈЕДИНСТВЕНЕ МЕЂУНАРОДНЕ АНТИДОПИНГ СТАНДАРДЕ

        РУСКИ председник Владимир Путин изјавио је данас да су у спорт – кад су руски спортисти у питању – уведени политички аршини и интереси и да се  води политичка кампања против спортиста његове земље, чији су само један део суспензије са Олимпијских игара у Рију.

        Путин се срео у Кремљу са руским олимпијцима и нагласио да се Москва не може сложити са дисквалификацијом својих атлетичара са Олимпијаде у Рију и да ће за њих потражити правду пред надлежним инстанцама.

        Руски лидер је оценио да су збивања поводом допинга изашла изван правног поља и да више немају везе ни са здравим разумом.

        „Кратковиди политиканти не остављају спорт на миру, иако је мисија спорта да спаја људе и елиминише контрадикторности међу земљама“.

        Путин је поручио да ће одсуство појединих руских спортиста ослабити предстојеће Олимпијске игре.

        „Свака медаља у Рију, уз одсуство руских спортиста, вреди много мање и има лош укус. Русија неће толерисати овакве суспензије својих спортиста и правду ће потражити на правним инстанцама. Ово је отворена дискриминација. Суочени само са ревизијом или са покушајем ревизије идеја Пјера де Кубертена“.

Руски председник Владимир Путин и спортисти

Руски председник Владимир Путин и спортисти

Путин је додао да се залаже за увођење јединствених међународних стандарда за контролу допинга, као и да јавност има лак приступ свим потребним информацијама.

Русија ће у Рију бити без више од 100 такмичара после одлуке светских спортских савеза.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *