Спорт

Видић најуспешнији у историји Манчестер Јунајтеда (Видео)

nemanja-vidic-051

Чињеница је да је врло мало људи свесно величине капитена Манчестер Јунајтеда, а он је још једном ушао у историју свог клуба.Немања је, према подацима официјелног часописа Манчестер Јунајтеда, најуспешнији појединац у историји тог клуба по проценту победа.

Србин се налази на првом месту с процентом од 71,26, а у обзир су узети сви играчи који су одиграли минимум 60 мечева. Он је 261 пут носио дрес Јунајтеда,а славио је у 186 наврата.Када га није било у тиму, што се десило 155 пута, Манчестер је тријумфовао 98 пута, што је око 63 одсто.

Колико је Видић значајан за игру свог тима, најбоље сведоче подаци о примљеним головима. Када је био у тиму примљена су 183 гола, око 0,7 по мечу, а када је био одсутан одбрана је капитулирала 173 пута, или ти 1,11 примљених погодака.Али, то није све. Следећи податак делује можда и најфасцинатније.

Јунајтед није примио гол на 133 сусрета када је Немања командовао одбраном, што је негде око 51 одсто свих мечева српског штопера.Члан је и одбране која је 2007. године поставила рекорд по броју мечева без примљеног гола (осам) у историји Премијер лиге.Навијачи Манчестера га просто обожавају, многи га, уз Рија Фердинанда, сматрају најбољим штопером у историју клуба с “Театра снова”, има и своју песму, а недавно га је и легендарни сер Боби Чарлтон уврстио у иделани тим свих времена.

Коментариши чланак

Коментара