Вијести, Спорт

Ватерполо: Србија у четвртфиналу ЕП

СРБИЈА ЈЕ ПРЕ СВЕГА ОДЛИЧНОМ ИГРОМ У ОДБРАНИ, НА ЧЕЛУ СА СЈАЈНИМ ГОЛМАНОМ ПИЈЕТЛОВИЋЕМ, ПРОНАШЛА КЉУЧ ЗА ПЛАСМАН

        Ватерполо репрезетација Србије пласирала се у четвртфинале првенства Европе у Будимпешти, пошто је данас у последњем колу Б групе савладала селекцију Шпаније са 8:6 (2:2, 1:0, 1:1, 4:3).

        Србија је после правог „рововског рата” у већем делу утакмице, а потом доминације у завршници, срушила отпор Шпанаца, чиме је остала у конкуренцији за одбрану титуле освојене пре две године у Ајндховену.

        Србија је пре свега одличном игром у одбрани, на челу са сјајним голманом Гојком Пијетловићем, пронашла кључ за пласман у четвртфинале.

        Већ на старту је било јасно да изабраници Дејана Савића неће имати нимало лак задатак против Шпанаца, који су после почетног вођства Србије од 2:0 успели да узврате и изједначе головима Еспањола.

        Уследила је велика битка у базену, али на уштрб прецизности. Да та четвртина не прође без голова, побринуо се Милош Ћук сјајним шутем којим је Србију поново довео у вођство – 3:2.

        Трећу четвртину отворио је ефектним голом Душан Мандић, али је неумољиви Еспањол држао прикључак за Шпанце – 4:3.

        Та позициона игра наставила се и у последњем делу – прво је Ћук неодбрањиово затресао мрежу противника, али је Еспањол поново показао да је главни адут Шпанаца – 5:4, да би Стефан Митровић повећао на 6:4, Алексић поново погодио за „плус три” .

        Гол којим су отклоњене све дилеме по питању коначног исхода постигао је Андрија Прлаиновић у последњем минуту за недостижно вођство (8:5).

        Голове за Србију постигли су Ћук 2, Д.Пијетловић, Филиповић, Мандић, Митровић, Алексић и Прлаиновић, а за Шпанију Еспањол 4 и Молина 2.

Ватерполо: Србија у четвртфиналу ЕП

Ватерполо: Србија у четвртфиналу ЕП

Србија у четвртфиналу у среду игра највероватније против Италије, или Грчке.

Политика

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *