Вијести, Спорт

Сингапур: Сјајна Ана разбила Бушар – 6:1, 6:3

УКОЛИКО ЖЕЛИ ДА СЕ НАЂЕ У ПОЛУФИНАЛУ МОРА ЗА ДВА ДАНА ДА САВЛАДА РУМУНКУ СИМОНУ ХАЛЕП, КОЈА ЈЕ ВЕЋ ОБЕЗБЕДИЛА ПРОЛАЗ

        Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић забележила је победу против Канађанке Ежени Бушар у другом мечу Црвене групе у Сингапуру – 6:1, 6:3.

        Ана је одиграла сјајан меч, одлично је играла, посебно се истакла освојеним поенима на први сервис, није срљала и на крају потпуно заслужено уписала важан убедљив тријумф.

        У првом сету је Ана одиграла готово савршено, освојила је 88 одсто поена на први сервис, искористивши две брејк лопте за лагано и рутинско вођство.

        Други сет је био доста узбудљивији, иако је Ивановићева започела сет брејком. Ипак, Канађанка је успела да се врати већ у наредном гему, али је било евидентно да нема шта да тражи против расположене и разигране Ане. Наша тенисерка је паметно чекала шансу, као и већих током меча, и искористил другу брејк/меч лопту у деветом гему за коначни тријумф.

        Београђанка је тако анулирала пораз од Серене Вилијамс у првом колу, а уколико жели да се нађе у полуфиналу мора за два дана да савлада Румунку Симону Халеп, која је већ обезбедила пролаз.

        У првом мечу дана видели смо велико изненађење, можда и сензацију, јер је Симона Халеп препустила само два гема првој тенисерки света Серени Вилијамс.

        Неочекивани тријумф Румунке доста компликује ситуацију у групи, јер постоји реална могућност да три тенисерке после трећег кола имају учинак од две победе и једног пораза. Ако буде таква ситуација – о другом путнику из `Црвене` групе одлучиће сет/гем количник.

        Ток меча:

        Ана се већ у првом гему суочила са брејк лоптом, направивши при том неколико неизнуђених грешака, али је на крају ипак успела да задржи концентрацију и стигне до првог гема у мечу. Наредни гем био је дијаметрално различит, јер је Српкиња сјајном игром стигла до три везане брејк лопте и искористила већ прву да противници одузме сервис – 2:0.

        И трећи гем донео је мање проблеме за нашу тенисерку, која се мучила са првим сервисом, али је, као и на отварању меча, одиграла паметно и мирно и после пете гем лопте стигла до осетније предности – 3:0.

        Канађанка је добро ушла у наредни гем, освојила уводна два поена, али је Ивановићева наставила да игра феноменално, па је освојила четири поена у низу, од којих се издвојила сјајна форхенд дијагонала, и стигла до другог брејка. Наставила је Ана да игра у истом ритму, дозволила противници само један поен и дошла на гем од вођства у сетовима – 5:0.

        Успела је Бушар да се упише на семафор у првом сету, да би Ана још једним сигурним гемом стигла до вођства у сетовима – 6:1.

        И други сет почео је одлично за нашу тенисерку, јер је искористила другу шансу да одузме сервис противници за четврти брејк у мечу. Ипак, Канађанка се није предала, па је већ у следећем гему направила рибрејк и одмах се вратила у сет – 1:1.

        Канађанку је подиграо направељени брејк, па је у наредном гему стигла до првог вођства на мечу. Ни два наредна гема нису се превише разликовала, обе тенисерке сервирале су сигурно па после пет гемова у другом гему нико нема предност брејка – 2:3.

        Није се Ана обазирала на налет противнице и врло лако стигла до 3:3, да би Ана у наредном гему направила можда и кључни брејк. Као и у финишу првог сета, Ивановићева је задржала концентрацију и шесту шансу претворила у вођтво – 4:3.

        Покушаја је Бушар да узврати на исти начин као на старту другог сета и врати се у резултатски егал, али је наша тенисерка успела да спаси две брејк лопте, уз поклон Бушар на зицеру, и дође на гем од победе – 5:3.

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић

Није Ана желела да чека свој сервис како би потврдила тријумф, одиграла је агресивно на сервис противнице и потпуно заслужено уписала важан тријумф – 6:3.

Б92

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *