Вијести, Спорт

Рафаел Надал претекао Бориса Бекера на „вечној” ATP листи

НА ТУРНИРУ У АРГЕНТИНИ ОСТВАРИО 714. ПОБЕДУ У КАРИЈЕРИ, ЧИМЕ ЈЕ ПРЕУЗЕО 10. МЕСТО НА ЛИСТИ ТЕНИСЕРА СА НАЈВИШЕ ATP ТРИЈУМФА

        Без обзира на то да ли ће тријумфовати у Буенос Аиресу, Рафаел Надал заувек ће памтити наступ на том такмичењу ове сезоне.

        Шпанац је победом над Факундом Аргељом у другом колу (6:4, 6:0) исписао нову страницу у тениској историји.

        Он је забележио 714. победу на ATP турнирима и преузео десето место на листи играча са највише остварених појединачних тријумфа.

        Надал је претекао Бориса Бекера, тренера Новака Ђоковића. Од актуелних тенисера испред њега сада се налази само Роџер Федерер, који је трећи на тој листи са укупно 1.004 победе.

        Прво место заузима Џими Конорс који је током 26 година активног играња тениса уписао 1.253 победе, док је иза њега Иван Лендл са 1.074 тријумфа.

        После Федерера редом следе Аргентинац Гиљермо Виљас (929 победа), Џон Мекинро (875), Андре Агаси (870), Стефан Едберг (801), Илие Настасе (779) и Пит Сампрас са 762 победе у каријери.

Рафаел Надал

Рафаел Надал

Најбољи тенисер Србије и први рекет света Новак Ђоковић налази се на 19. месту листе играча са највише појединачних ATP тријумфа. Ноле је до сада уписао 615 победа.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *