Вијести, Спорт

„Орлићи“ у финалу СП са Бразилом у суботу

ОМЛАДИНСКА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА СРБИЈЕ ПОСЛЕ ПРОДУЖЕТАКА ГОЛОМ ШАПОЊИЋА САВЛАДАЛА МАЛИ СА 2:1

        Србија је у финалу Светског првенства! Наша омладинска репрезентација је поново после продужетака дошла до проласка даље. Савладала је Мали са 2:1.

        Гол вредан пласмана у финале је постигао Иван Шапоњић у 101. минуту. После корнера је Живковић добро центрирао, Вељковић продужио лопту до сјајног нападача, а он, као и против Мађарске, главом постигао гол.

        За трофеј ће „Орлићи” играти у суботу (07.00 по нашем времену) против Бразила који је лако савладао Сенегал (5:0).

        Идеално је Србија започела утакмицу. Већ у четвртом минуту је Мали направио велику грешку у одбрани, Живковић је сам изашао испред голмана и смирено спровео лопту у мрежу за вођство наше репрезентације.

        Од тог момента смо наставили са диктирањем темпа, шансе су се ређале једна за другом.

        Прво је у 13. минуту Мандић искористио нову грешку у одбрани, искоса са леве стране изашао пред голмана, чувар мреже је кренуо ка њему, он је додао до Сергеја Милинковића-Савића, али је његов шут са гол линије избацио Кулибали.

        Мали је правио велики број фаулова, али је судија то дозвољавао. А, онда још једна велика шанса. У 21. минуту је Мандић после одличног центаршута Гајића остао потпуно сам на неких седам-осам метара, али није успео да затресе мрежу.

        Од тог тренутка је Мали почео полако да се ослобађа притиска, а у 39. минуту је Србија сурово кажњена. Прво је Кулибали поново изблокирао шут Сергеја Милинковића-Савића, уследила је контра, а Јусуф Коне је прелепим ударцем са око 25 метара донео изједначење и казнио све промашаје наше репрезентације. Србија је од тог момента психолошки пала, али је на срећу брзо стигла пауза за полувреме.

        Већ у првом минуту наставка је Мијат Гаћиновић имао добру шансу, одлучио је да уместо додавања ка Мандићу покуша да изненади голмана, али је његов шут погодио само спољни део мреже.

        Утакмица је затим ушла у нешто мирнији ритам, а Пауновић је то покушао да промени у 60. минуту увођењем Шапоњћа уместо Гаћиновића. Само четири минута пре тога је Мали имао одличну шансу, Самасеку је изашао сам испред Рајковића, али је српски голман на време изашао „скратио угао” и спречио погодак.

        А, у 67. минуту две велике шансе за Србију. Прво је Гајић прелепим волеј ударцем са неких 25 метара затресао пречку, а онда је Живковић покушао да упосли Шапоњића, али је послао лопту предалеко од њега. У 76. минуту је Сергеј Милинковић-Савић имао две прилике после удараца главом, али нису били довољно добри да угрозе гол ривала. Већих узбуђења није било, па је меч отишао у продужетке. Били су то трећи узастопни продужеци за нас, а други за редом за Мали.

        Полу-шансе су стварали и једни и други, а онда је дошао 101. минут. Живковић је добро извео корнер, Вељковић продужио лопту до Шапоњића, а он је главом, баш као против Мађарске, затресао мрежу.

        У 112. минуту је Мали остао са играчем мање, када је стрелац изједначујућег гола Јусуф Коне оправдано добио други жути картон, а тиме је олакшао посао нашој селекцији.

        Могла је Србија у последњим минутима меча да постигне и трећи гол, али Живковић и Шапоњић нису успели да затресу мрежу из одличних ситуација.

Радост на стадиону „Норт Харбур”

Радост на стадиону „Норт Харбур”

А, када је судија одсвирао крај, кренуло је велико славље на стадиону „Норт Харбур”.

Вечерње новости

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *