Вијести, Спорт

Новак у Мајамију: У финалу нема фаворита…

БРАНИЛАЦ ТИТУЛЕ КОЈУ ЈЕ ОСВАЈАО ЧЕТИРИ ПУТА, У НЕДЕЉУ ОД 13 ЧАСОВА ЋЕ ИГРАТИ ПРОТИВ ЕНДИЈА МАРЕЈА

        Први тенисер света Новак Ђоковић оценио је да је одиграо добар меч против Џона Изнера у полуфиналу Мајамија, а да је један од кључева победе то што је успевао да натера ривала да уђе у размену удараца после враћеног сервиса.

         „Водили смо велику битку. Мислим да сам одиграо одлично овај меч, створио сам много шанси и натерао га да ради и да увек одигра тај додатни ударац. Деловао је мало исцрпљено у тај-брејку, тако да сам с додатним самопоуздањем ушао у други сет и брзо дошао до брејка“, рекао је наш тенисер новинарима у Мајамију после меча.

        Ђоковић је победио Изнера у два сета, 7:6 и 6:2.

         „Он има вероватно најбољи сервис на свету и са висином од 208 центиметара може да погоди било који угао. Има сјајан форхенд, победио је у низу три играча из првих 10, али успевао сам да вратим сервисе и то је био један од кључева победе, то што смо улазили у размену удараца“, рекао је Ђоковић.

        Изнер је тренутно 24. на ATP листи, али је у доброј форми и после овог турнира ће вероватно ући у првих 20.

         „Важно је да се ниво игре подигне када турнир дође пред крај, а ово је био прави дан и право време да одиграм овако добро. Увек је тешко играти против неког са тако добрим сервисом, понекад уме да вас исфрустрира, али важно је не сламати се ментално и терати га да игра. То сам и урадио“, задовољан је Ђоковић.

        Српски тенисер је бранилац титуле у Мајамију, коју је освајао четири пута до сада. У недељном финалу ће му противник бити трећи носилац Енди Мареј, који је у два сета победио Томаша Бердиха.

         „У финалу нема фаворита. Прошле недеље смо играли у полуфиналу Индијан Велса, играли смо много пута један против другог, познајемо се, одрасли смо заједно. Он игра добро и стандардно целе године. Живи овде, овде тренира и познаје терен. Мени ће бити другачије јер после два ноћна меча играм у 13.00, када је много топлије“, рекао је Ђоковић.

        Изнер је признао да једноставно није био довољно добар да би победио најбољег светског тенисера.

Новак у Мајамију: У финалу нема фаворита...

Новак у Мајамију: У финалу нема фаворита…

„Требало је да играм боље да бих га победио, али нисам. Био је превише добар. Нисам се ни кретао добро као јуче, нисам имао ни свежину, пошто сам играо и дубл. Наравно, полуфинале је успех, без икакве сумње. Овде играју најбољи играчи, а Новак је и у овом полуфиналу показао зашто је најбољи на свету. Ја морам да из овога извучем добре ствари пред наставак сезоне“, рекао је Изнер.

Мондо

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *