Вијести, Спорт

Новак Ђоковић поново „број један“

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић освојио је другу грен слем титулу на Вимблдону.

Велико финале великог Вимблдона припало је Новаку Ђоковићу. Ђоковић је савладао Швајцарца Роџера Федерера са 3:2, по сетовима 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

Поново „број један“

Након четири сата игре надиграо је великог Швајцарца који је доказао да још вриједи, а српски ас да заслужује број један који му поново припада.

Након велике борбе Новаку прорадиле емоције и у сузама, радосницама, примио трофеј.

Тежак четврти сет

У једном од најбољих мечева у 21. веку Ђоковић је у четвртом сету испустио вођство од 5:2, пропустио је и једну меч лопту и изгубио пет гемова у низу.

Пребродио је Новак потом период кризе без брејка, на 3:3 је одиграо храбар поен на брејк лопти, а у сљедећем гему пропустио је три брејк лопте. Није посустајао, одсервирао је за 5:4, а онда је одиграо гем из уџбеника – бриљантним ритернима дошао је до двије везане меч лопте, одлучио је да буде агресиван и храбар и то му се исплатило – побједа послије три сата и 55 минута игре!

235 минута невјероватног тениса

За тих 235 минута видели смо невјероватан тенис, двојицу играча који су практично све вријеме успјевали да држе изузетан ниво игре и гдје су нијансе одлучиле.

Статистика често није ваљан индикатор колико је неки меч квалитетан, али сада је прилично илустративна – Новак је меч завршио са 68 директних поена и 27 грешака, док је Швајцарац имао 75 винера и 29 неизнуђених грешака.

Новакова седма грен слем титула

Ђоковић је дошао до седме Грен слем титуле, а друге на Вимблдону после 2011. године – уз то, прекинуо је низ пораза у завршници Грен слем турнира, а после невероватног тријумфа није могао да обузда сузе.

Осим веома важне титуле, Ђоковић се враћа и на прво мјесто на АТП листи, први пут од октобра прошле године када је Надал преузео челно мјесто.

Новак Ђоковић: Друга вимблдонска титула

Новак Ђоковић: Друга вимблдонска титула

Предсједник Додик упутио Ђоковићу честитку

Поводом освајања овог значајног гренд слема предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Ђоковићу истичући да је сјајнoм игром и фантастичном побједом свим љубитељима спорта и у Републици Српској приуштио незаборавне тренутке, и све нас, још једном учинио поносним и срећним.

Додик је Ђоковићу зажелио много спортске среће, успјеха и побједа, и да дуго остане на првом мјесту ранг-листе најбољих тенисера свијета.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *