Вијести, Спорт

Новак Ђоковић: Многе нервира то што сам Србин!

БЕОГРАД – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у интервјуу босанскохерцеговачкој телевизији БХТ да је свестан тога да његово промовисање Србије иритира многе људе, али да он и поред тога наставља да колико год може помаже својој земљи и свом народу!

– Морам да кажем да су ме моја земља и мој народ купили за сва времена! Знам да понекад код људи изазивам реакције типа „Зашто сад мора да ставља качкет „Србија“, зашто тако промовише земљу?!“ – рекао је Ђоковић и додао:

– Можда мисле да претерујем, да то радим на силу, али ја се само трудим колико могу, мимо политике, да помогнем својој земљи. Промовишем нашу културу, земљу, нешто о чему се није причало због неке наше прошлости.

Новак Ђоковић са качкетом Србија (фото Шампиони.Срб)

Новак Ђоковић са качкетом Србија (фото Шампиони.Срб)

Ђоковић каже да му је част што својим ангажовањем може да покрене позитивне реакције из света упућене ка земљама бивше Југославије.

– Мени је привилегија што могу да покренем неки талас подршке из света за наше намучене земље, које су пропатиле последње две деценије. Кад видимо шта се све догађало, свака помоћ је потребна и добродошла. БиХ, Србија и Хрватска су прошле кроз рат.

Покушавају да отворе врата свету, страним улагањима, да се интернационализују. Част ми је што сам у положају да помогнем. Ђоковић тврди да нема два лица, једно за јавност, а друго у приватном животу.

– Увек ми је у подсвести да је неопходно да сваким својим јавним наступом обраћам пажњу како се понашам и шта причам јер знам да то утиче на подмладак. Никад се нисам стидео да покажем свој карактер. Увек говорим шта мислим. Једно од животних гесла ми је да следим своје срце и свој инстинкт. Тај темперамент разумеју људи из региона. Ми смо срчани и имамо борбени дух – закључио је Ђоковић.

Извор: Правда,
Шампиони.срб/слике/Новак_Ђоковић_600_Индијан_Велс-2011.jpg

Видите и остале фотографије из збирке-фото албума Чувара ћирилице: „Шампиони пишу ћирилицом“.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *